Freelancer in the spotlight

Vicky, Freelance Illustrator

Ik illustreer zowel voor kinderen als voor volwassenen. Mijn werk verschijnt in magazines, kranten, bedrijfscommunicatie, boeken, kinderboeken, enz. Dikwijls werk ik voor internationale projecten, vooral sinds ik vertegenwoordigd word door Plum Pudding Illustration Agency. Ik maak tekeningen met een handmade look & feel, ook al zijn ze vaak digitaal afgewerkt. In België werkte ik onder meer al voor Bioplanet, VVSG, Miele, Smeg, & Fred and Ginger.

Vicky

Hoe ben je in de sector terecht gekomen?

Ik heb altijd al getekend, maar enkele jaren geleden heeft tekenen voor mij op een bepaald moment ook een helende werking gehad. Toen besefte ik dat tekenen mij echt gelukkig maakt en dat het naast mijn hobby ook mijn beroep zou worden. Op die manier kan ik wat in een illustratie leeft ook doorgeven aan anderen.

Hoe ziet je work-life balance er uit?

Ik heb mijn atelier thuis. Op die manier kan ik makkelijk inspelen op mijn meest creatieve momenten en kan ik zelf bepalen wanneer ik wat doe. Het is zeker geen 9 to 5 job en ik werk dikwijls wanneer anderen niet werken, zoals ’s avonds laat, maar net die vrijheid houdt voor mij alles in balans. Omdat ik mag tekenen om mijn brood te verdienen, vind ik het helemaal niet erg dat mijn job en persoonlijk leven zo met elkaar verweven zijn. Integendeel, het werkt vaak inspirerend.

Wat is voor jou het grootste voordeel om als freelancer te werken?

Uiteraard dat ik kan en mag doen wat ik graag doe, maar ook dat ik mijn eigen werkgever ben. Toegegeven, dat is een grote uitdaging en er komt veel bij kijken, maar elk succes(je) geeft dan ook extra veel voldoening en je mag zelf met de pluimen gaan lopen.

Waarom moet een bedrijf voor jou kiezen?

Bij elk project, groot of klein, maak ik er punt van dat de illustratie zijn doel bereikt en elk detail klopt. Kwaliteit vind ik een vanzelfsprekendheid en mijn streefdoel is om mijn klanten een fijn gevoel te geven. Dat trek ik ook door in mijn communicatie. Ik speel kort op de bal, ben transparant en uiterst klantvriendelijk. Een persoonlijke approach staat voor alles wat ik doe.

Wat is voor jou onmisbaar in je werkomgeving?

Misschien wat vreemd, maar mijn hond. Die brengt me rust wanneer het druk is én herinnert me eraan om af en toe ook eens te pauzeren en naar buiten te gaan, want vaak verlies ik de tijd uit het oog wanneer ik teken. Snor, zo heet hij, is ondertussen mijn trouwste fan.

Wat is het grappigste moment dat je ooit meemaakte op de werkvloer?

Omdat mijn fantasiewereld mijn werkvloer is, maak ik alle dagen grappige momenten mee. Mijn directe collega’s zijn de figuren en personages die ik bedenk en ontwerp. Zij zorgen dikwijls voor hilariteit.

Benieuwd wat onze finder’s fee is voor een beschikbare illustrator? Druk dan op onderstaande knop.

Zelf in de spotlight staan?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill out this field
Fill out this field
Please enter a valid email address.

Menu