Proud productions: Tom

Mijn naam is Tom. Ik ben creatief video producer, fotograaf en regisseur. Ik ben altijd op zoek naar leuke projecten om verhalen creatief in beeld te brengen aan de hand van video of foto. 

Tom in actie op de set

Mijn proud project

Het project dat mij het meest bijblijft en waar ik enorm trots op ben was een samenwerking met de organisaties skeyes en Boven de Wolken. 

Tijdens de rebrandingcampagne van Belgocontrol naar skeyes werkte ik op alles dat met videocommunicatie te maken had. Tussen de geplande video’s, kwam de vraag van skeyes uit om iets te doen voor de Warmste Week van Music for Life. Ik ben dan meteen aan het brainstormen gegaan en kwam op het idee om de vzw Boven de Wolken te linken aan skeyes.  

Boven de Wolken is een vzw die doodgeboren baby’s of baby’s die overlijden kort na de bevalling, fotograferen. Het klinkt erg hard of cru, en dat is het ook wel een beetje, maar de ouders hebben erna een prachtige herinnering aan hun kindje. Een herinnering die ze anders nooit hebben gehad. De kindjes van Boven de Wolken worden ook sterrenkindjes genoemd, omdat ze allemaal samen in de hemel zitten.  

De slogan van skeyes “Nice to guide you” paste helemaal in de lijn van vzw Boven de Wolken en hun sterrenkindjes. Zo gingen we van start om samen met defensie en skeyes enkele ouders dichter bij hun sterrenkindje te brengen, letterlijk boven de wolken.  

Dit alles werd uiteraard gefilmd en vastgelegd in deze prachtige video: https://www.facebook.com/skeyesBelgium/videos/375206103046830/  

De video zorgde voor enorm veel visibiliteit op sociale media en voor een vertoning op nationale TV. Maar het zorgde vooral voor heel veel appreciatie en een positief beeld. Zowel intern en extern.  

Het leukste aan het project vond ik dat ik verschillende zaken met elkaar kon linken en zo iedereen blij kon maken. De ouders van de kinderen, skeyes, Defensie, de kijkers, de crew, …  Dat gevoel is gewoonweg heerlijk.  

Wat ik geleerd heb uit dit project en nooit meer zal vergeten is dat je boodschap, het verhaal dat je vertelt, het belangrijkste element is dat de mensen zullen onthouden.  

Een belangrijk advies dat ik dan ook wil meegeven is: wees creatief en durf te gaan voor een idee dat jij denkt dat goed werkt. Als je er zelf 100% achter staat en er met passie over praat, kan je anderen hiervan overtuigen.  

Heb jij Tom of een andere freelancer nodig?

Contacteer ons dan snel via simon@themaffia.be.

You must be logged in to post a comment.
Menu