Working From Home: 5 tips om de ideale setting te creëren om vlot thuis te werken

Working from home is niet meer weg te denken uit ons leven. Je zit de hele dag geclusterd aan je computer, dus is het belang van een goede setting best groot. De setting van je home officeheeft niet alleen invloed op je productiviteit, maar ook op je gemoedstoestand in het algemeen. Upgrade je thuiswerkplek met deze handige tips: 

1. Leg regels vast met huisgenoten

Het is van uiterst belang dat je in alle rust kan werken, dus duidelijke regels vastleggen met je huisgenoten is dan ook noodzakelijk. Je wilt natuurlijk niet dat iemand je bureau binnenvalt midden in een Teams-meeting. Maak duidelijke afspraken rond de uren die je werkt en de momenten waarop je pauze neemt. Zo word je niet gestoord tijdens het werk en kan je in alle rust de online vergaderingen meevolgen. 

2. Minimaliseer onderbrekingen

Deze tip bouwt voor een deel verder op de vorige. Zorg dat je zo min mogelijk onderbroken wordt tijdens je werk door jouw gsm op “niet storen” te zetten, tenzij je die nodig hebt om je job uit te voeren. Door nog maar even heel kort te kijken naar dat ene sms’je ben je al volledig de concentratie verloren en duurt het weer even voor je je weer kan focussen. 

3. Goede bureaustoel

Een goede bureaustoel is enorm belangrijk wanneer je de hele dag aan een bureau zit. Een fatsoenlijke stoel leidt tot mider lichamelijke klachten, zoals bijvoorbeeld nekpijn, rugpijn, schouderklachten… én het zorgt er ook voor dat je gemoviteerder bent. Schaf je dus een goede bureaustoel aan. Dat zal thuiswerken een stuk gemakkelijker maken.  

4. Goede verlichting

Een essentieel onderdeel van een bureau is natuurlijk de bureaulamp. Goede verlichting in je bureau zorgt er niet alleen voor dat je goed zichtbaar bent in een online vergadering, maar het heeft ook een invloed op je fysieke en mentale gezondheid. Het is belangrijk dat je je lichtbron aanpast naar het moment van de dag en naargelang de functie waarvoor je licht nodig hebt.

5. Nette werkplek

Niemand kan werken aan een bureau dat vol ligt met rommel. Zorg ervoor dat je dagelijks na je werl je bureau weer proper zet door alle vuile koppen weg te bergen en al het overbodig papier weg te gooien. Maak ook een duidelijk onderscheid tussen documenten voor je werk en je persoonlijke documenten. Clean desk = clean mind. 

Wij bij The Maffia werken ook af en toe van thuis uit. Hier zie je ons werken aan onze homeoffice:

Hoe ziet jouw ideale home office er uit? Laat het ons weten in de comments of laat een foto achter van jouw (al dan niet ideale) thuiswerkplek!

You must be logged in to post a comment.
Menu