Proud productions: Vanessa

Ik ben Vanessa! Ik ben een flexibele duizendpoot met redactionele ervaring, commerciële en sociale feeling én een organisatietalent.

Ik ben helemaal in mijn element als projectcoördinator en redactiemedewerker bij UPmedia. Mijn passie ligt voornamelijk in het zoeken naar authentieke levensverhalen van personen die op een moeilijk kruispunt hebben gestaan en wiens leven radicaal ten goede werd veranderd. Dit is een videoproject dat nog in volle uitwerking is. 

Mijn proud production
Om een film rond drugsproblematiek op ons UP platform te promoten, namelijk “What about the kids”, willen we een aantal Vlaamse getuigenissen van mensen opnemen die met drugs te maken hebben gehad en daarbij tot geloof zijn gekomen. 

“What about the kids”is eenkortfilm van Jim Wahlberg die het belang van geloof en familie belicht op de reis naar ontwenning van drugs. UPmedia haalde de film binnen en faciliteert de verspreiding ervan binnen Vlaanderen. Ik zorgde voor de ondertiteling en de vertaling van het Engels naar het Nederlands.

Soortgelijke verhalen willen we dan delen op ons platform als een “Serie Getuigenissen” maar ook op sociale media en met een aantal organisaties. Ik denk bv aan ontwenningscentra, scholen, etc. Ik giet het verhaal van de geïnterviewden in een videoscript en doe de verdere opvolging ervan met camera/geluidsploeg. Ik ben nu al trots op wat we samen met UP hebben bereikt na 1 jaar en wanneer de 1stevideogetuigenis ingeblikt is, zal ik helemaal content zijn. Dan kunnen we aan de volgende beginnen want er zijn al een aantal mensen die hun speciaal verhaal willen vertellen.
Mijn droom is om hiervan een programmareeks te maken voor televisie. Ik zie die droom stap voor stap dichterbij komen! Daar ben ik heel dankbaar voor.

Het eindproduct van het getuigenissenprogramma is er dus nog niet. We zullen wellicht in maart het eerste verhaal van een jonge vrouw die opgroeide in een milieu van drugsverslaafde ouders, filmen. Wordt vervolgd …

In de samenwerking met UPmedia heb ik een partner gevonden in visie en waardes. Iets wat vandaag de dag niet zo evident is in medialand. Ik was de eerste medewerker die zich vrijwillig aanbood en ondertussen zijn we met een team van zeven. 
Niet iedereen van ons team heeft iets met media of tv te maken maar toch werden we samengebracht. Frederik, die het op zijn hart kreeg om UP op te richten, is IT projectmanager in een financiële instelling. Hij is een echte people manager die de kunst kent om het beste van elk van ons naar boven te brengen.

Diepere betekenis van het leven
Het project was niet alleen voor mij zeer leerrijk, maar ook UPmedia heeft er heel wat vruchten van kunnen plukken. Het mediaplatform van UPmedia kent zijn verdiensten in het gratis aanbieden van kwaliteitsvolle content, bemoedigend en inspirerend, authentiek en actueel. Onze eindgebruikers zijn zij die zoekende zijn naar de diepere betekenis van het leven. We trachten hiermee de ware identiteit van God en Jezus een gezicht te geven in de reguliere media zonder daarbij belerend te zijn. Geloofsverhalen zijn hier een mooi voorbeeld van. 

Ik heb door dit project ook geleerd om meer in mezelf te geloven dankzij een groter vertrouwen in en gehoorzaamheid aan Gods plan met mijn leven. In november 2015 ging het licht bij me uit maar nu zie ik hoe alles zijn nut heeft gehad om te komen tot dit punt. Zeer dankbaar ben ik voor dit traject!

Denken in het Engels
Voor mij was dit project zo leuk ten eerste door de meertaligheid. Ik heb altijd graag internationaal commercieel gecommuniceerd. Voor het 1stedeel van dit project, namelijk het binnenhalen van de kortfilm, verliep de Engelstalige correspondentie met filmproducer OSV zeer smooth. Ik betrap mezelf er vaak op in het Engels te denken. Een film ondertitelen had ik voorheen nog nooit gedaan maar ik blijf wel eeuwig leergierig. Bij UP kan dat allemaal. 
Ik heb opnieuw gemerkt hoe graag ik naar mensen luister, hoe graag ik schrijf en met beeldmateriaal bezig ben.

Tips:

  • Je mag grootse dromen hebben maar blijf nederig, dankbaar en omring je met personen met gelijkaardige visie en waarden. 
  • Ik ben voorstander van teamwork. 
  • Deel ook je persoonlijke worstelingen met elkaar. 

Op zoek naar iemand zoals Vanessa (of Vanessa zelf 😉)? Stuur ons gerust op simon@themaffia.be

You must be logged in to post a comment.
Menu