Manager Corporate Communicatie

The Maffia en een speler in de logistieke sector zijn opzoek naar een Manager Corporate Communicatie.

De Manager Corporate Communication coördineert de communicatieactiviteiten voor de Belgische entiteiten van onze groep en is verantwoordelijk voor de verdere uitbouw van een positieve reputatie voor onze bedrijvengroep en een heldere en transparante bedrijfscommunicatie, zowel intern als extern.

 • Locatie: Antwerpen & remote
 • Loondienst: ASAP
 • Ervaring: Senior
 • Beschikbaarheid: 100%
 • Talen: NL/ENG

Functie:

 • Teamcoach: In deze functie werk je met mensen. Je bent verantwoordelijk voor de coördinatie en coaching van een team communicatieprofessionals in Antwerpen. Je coacht je directe collega’s zodat ze hun sterktes optimaal kunnen ontwikkelen en inzetten.
 • Interne communicatie: je stroomlijnt en coördineert de volledige interne communicatie Je zorgt niet alleen voor de opmaak en verspreiding van interne communicaties en het beheer van de interne communicatiekanalen, maar ook voor de strategische planning in de tijd en een correcte benadering van de verschillende interne doelgroepen.
 • Externe communicatie: je bent verantwoordelijk voor de externe bedrijfscommunicatie. Je maakt communicatieplannen per entiteit en zorgt voor de correcte uitvoering ervan. Je communiceert naar de verschillende stakeholders, zoals het algemene publiek, klanten, terminalgebruikers, media, overheden, shareholders, vakbonden, potentiële medewerkers, studenten, etc.. en je maakt daarbij gebruik van onze bestaande communicatiekanalen (websites, social media, nieuwsbrieven, persconferenties, etc..) en je gaat op zoek naar potentiële nieuwe kanalen. Je hebt hiervoor nauwe contacten met de MD’s/CEO’s en management van de diverse bedrijven.
 • Media management: je fungeert als woordvoerder voor ons bedrijf in Belgium, je stelt persberichten op, je behandelt de vragen van de media, je zet mediarelaties op en je onderhoudt deze. Je monitort ook dagdagelijks het sector- en bedrijfsnieuws in lokale en internationale media.
 • Crisiscommunicatie: je neemt in tijden van crisis de rol van crisiscommunicatiemanager op. Je bent daarbij het centrale aanspreekpunt voor alles wat communicatie aangaat en je zorgt voor een duidelijke en heldere communicatie, zowel intern naar medewerkers als extern naar pers, media en andere belanghebbenden.
 • Branding: je zorgt voor merkconsistentie, advies en opvolging van (re)branding projecten. Je ontwikkelt samen met je team communicatiematerialen (collaterals, presentaties, visuals, video’s, …) en waakt over het consistent en correct gebruik van logo’s, kleurgebruik, vormgevingen, etc… Dit volgens de algemene corporate branding guidelines.
 • Event management: je organiseert en coördineert bedrijfsevenementen, tentoonstellingen en conferenties, zowel intern als extern.
 • Je schrijft speeches, papers, presentaties en andere documenten ter ondersteuning van het management.

Profiel:

 • Opleiding: Bachelor of master in een communicatie gerelateerde afstudeerrichting.
 • Ervaring: Minstens 8jaar ervaring in professionele bedrijfscommunicatie
 • Ervaring met pers- en mediacommunicatie en crisiscommunicatie
 • Sterk in intern en extern stakeholders management
 • Ervaring in coachen en het aansturen van een team
 • Sterke copywriting skills en kennis van grafische programma’s (Photoshop, Indesign, Illustrator)

Competenties:

 • Goede people management skills
 • Sterk in verbale en schriftelijke communicatie, zowel in het Nederlands als het Engels
 • Gestructureerde en georganiseerde werkwijze
 • Creatief en visueel ingesteld, oog voor layout & design
 • Hands-on mentaliteit
 • Je kan connectie maken met uiteenlopende gesprekspartners binnen de organisatie, op alle niveaus en over alle afdelingen heen.
 • Je hecht veel belang aan integriteit
 • Je bent een kei in netwerking, je legt snel contacten

Interested?
Email simon@themaffia.be!

You must be logged in to post a comment.
Menu