Digital design lead

The Maffia en een gekende retailer in Brussel zijn op zoek naar een digital design lead.

 • Locatie:  Brussel & remote
 • Beschikbaarheid: 80%
 • Statuut: freelance
 • Duur: Start asap tem 31/08/2023
 • Talen: NL+ FR/ENG
 • Ervaring: +4 jaar

Functieomschrijving

 • Je biedt ondersteuning, advies en coaching bij de digitale communicatieopdrachten van onze verschillende merken. Bij grotere projecten, zoals een nieuwe website, ben jij het eerste aanspreekpunt en ondersteun je de digitale integratie.
 • Je ontwikkelt de vaardigheden, attitudes en kennis van onze digitale design profielen. Daarvoor breng je hun groeipotentieel en opleidingsnoden in kaart en organiseer je opleidingen waar relevant. Je volgt de nieuwste trends op de voet en deelt ze met de teams.
 • Je verhoogt ook de digitale kennis van onze interne en externe stakeholders: van projectcoördinatoren en strategen over graphic designers tot partners. Bij vragen over de verschillende digitale mogelijkheden kunnen zij bij jou aankloppen.
 • Je adviseert teammanagers bij de aanwerving van digitale profielen. Je maakt tests op voor kandidaten en zorgt voor een onderbouwde evaluatie ervan.
 • De gebruikte processen en tools evalueren en optimaliseren is jouw spontane reflex. Je implementeert en bewaakt een uniforme aanpak.
 • Je bent een verbindende schakel tussen meerdere teams. Je hebt aandacht voor communicatie en teamdynamiek en versterkt de verbinding tussen verschillende profielen en diensten.
 • Je bent inhoudelijk leidinggevend, niet hiërarchisch.
 • Je vervoegt een team van andere leads, zoals een creatieve concept lead, graphic design leads, copy lead, strategic lead.

Jouw profiel als digitale designer:

 • Kennis en ervaring – Met minstens 5 jaar ervaring op de teller als digitale designer of in een gelijkaardige leidinggevende rol bij een creatief agency, breng je nieuwe (digitale) inzichten binnen in onze organisatie. Websites, mailing, sociale media maar ook virtuele omgevingen: je bent van alle markten thuis. Je hebt een grondige kennis van tools als macOS X, Visual Studio Code, Terminal, Git, CSS/Sass, HTML, JavaScript (Node.js, Vue.js), Node Package Manager, PhotoShop, Figma, Sketch en Docker.
 • Conceptueel & strategisch denken – Je beheerst de kunst om een strategie om te zetten in verfrissende, doelgerichte en relevante digitale communicatie.
 • Empathie & overtuigingskracht – Ook in uitdagende omstandigheden slaag je erin om teamleden te motiveren en alles op alles te geven tijdens een project. Je coacht en begeleidt hen op een mensgerichte manier.
 • Teamwork – Je bent een rasechte teamplayer. Je werkt nauw samen met andere teams en vak- en merkexperts.
 • Communicatief sterk – Complexe materie zet jij moeiteloos om in een duidelijk verhaal. Presenteren en opleidingen geven doe je met het nodige zelfvertrouwen en enthousiasme. Je communiceert vlot in het Nederlands, Frans en het Engels, zodat je met collega’s en partners goed kan samenwerken.
 • Oplossingsgerichte mindset – Je denkt in challenges, maar meer nog in oplossingen. Opportuniteiten grijp je proactief aan en samen met de verschillende businesses ga je op zoek naar oplossingen.

Interesse?
Email simon@themaffia.be!

You must be logged in to post a comment.
Menu