Professional in the Spotlight: Ralf Jennes

Licht uit en spot aan! Deze keer richten wij onze spot op Ralf Jennes, Creatieve & Strategische Copywriter en Content Writer. Naast zelf concepten bedenken en uitwerken – van idee tot creatie – coacht hij ook interne communicatiemedewerkers om de juiste schrijfstijl, tone of voice, of een opvallend en relevant idee te vinden. Wij stelden Ralf enkele interessante en persoonlijke vragen. Dit wist hij ons te vertellen…

We zijn mensen onder elkaar. Dat typeert mijn aanpak: persoonlijk, ongedwongen en positief. Maar altijd professioneel.

Ralf Jennes – Creatieve & Strategische Copywriter en Content Writer

Een introductie

Ik kreeg als kind wel eens het verwijt dat ik te veel verbeelding had. Maar daar heb ik mijn kracht van gemaakt. Creatief en inhoudelijk snel inbeelden wat een klant wil en dit op een relevante en opvallende manier verpakken. Naar aanpak, concept, format en medium. Zo doe ik elke boodschap leven. Met inzicht, gevoel en op tijd een streepje humor.

Hoe ben je in de sector terechtgekomen? 

Ik ben gestart als journalist bij De Standaard en Jobat en heb me met mijn creatieve headlines in de kijker gewerkt van de reclame- en communicatiesector. Zo kon ik ruim 20 jaar bij verschillende agencies elke keer weer unieke extra kennis en ervaring opdoen, aangevuld met mediaproducties en een geweldige uitdaging op het podium als stand-upcomedian.

Hoe ziet je work-life balance er uit?

De balans wordt goed bewaakt, maar is heel flexibel. Het gevoel is een beetje: go with the flow. En als je op de golf zit, blijf je gewoon gaan. Stevig werken kan enkel als het enthousiasme en de motivatie blijven. En die moet je tijdig bijtanken.

Waarom zou een bedrijf voor Ralf Jennes moeten kiezen?

Ondanks meer dan 20 jaar ervaring wil ik de nieuwsgierigheid en verwondering van dag 1 behouden. Na al die jaren blijft mijn interesse in het verkennen van nieuwe contacten, domeinen en media onverminderd groot. De wereld staat niet stil, dus ik ook niet. En heel belangrijk: we zijn mensen onder elkaar. Dat typeert mijn aanpak: persoonlijk, ongedwongen en positief. Maar altijd professioneel.

“De wereld staat niet stil, dus ik ook niet.”

Ralf jennes – Creatieve & Strategische Copywriter en Content Writer

Wat is voor jou het grootste voordeel om als freelancer te werken?

De flexibiliteit, zelfsturing en onbeperkte mogelijkheden om nieuwe mensen en terreinen te leren kennen.

Waar geef je met veel plezier geld aan uit?

Een nieuw uniek exemplaar voor mijn verzameling schrijfmachines uit alle decennia van de 20ste eeuw. Een goed muziekconcert en comedyoptreden gaan er ook altijd in.

“Wat onmisbaar is in mijn werkomgeving? Muziek, ik leef van en op muziek!”

Ralf Jennes – Creatieve & Strategische Copywriter en Content Writer

Als je eens een maand een totaal ander beroep zou mogen uitoefenen, welk zou dat zijn & waarom?

Dierenverzorger in de zoo. Ik ben altijd gefascineerd geweest door de dynamiek tussen dieren en het waarom zij bepaalde dingen doen zoals ze doen. Puurder en met minder bijbedoelingen of externe invloeden dan in onze mensenmaatschappij. Maar ook gewoon: ik zie graag beestjes.

Bedankt voor jouw bijdrage, Ralf!


Wil je zelf eens in de spotlight staan? Klik dan hier

Ben je op zoek naar iemand met kwaliteiten zoals Ralf?

Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen!

simon@themaffia.be

You must be logged in to post a comment.
Menu