Content Creator

The Maffia en een marketingbureau zijn op zoek naar een Content Creator.

Want to know the client? Request briefing here.

 • Locatie: Leuven & Remote
 • Contract: Freelance of Loondienst
 • Start: ASAP
 • Duur: onbepaald
 • Ervaring: +3 jaar
 • Beschikbaarheid: 60% – 100% (on offer)
 • Talen: NL

Takenpakket

Heb jij het talent om van elk verhaal, groot of klein, een creatieve en engagerende social post te maken? Kan je meepraten over ‘een 9:16’ en srt-bestanden? Kan jij je inleven in de wereld van Gen Z, en ben je evengoed op de hoogte van wat er leeft bij babyboomers? Interesse in een job dat je passie voor contentcreatie en koken combineert?

 • Content creator: Je bedenkt en creëert aantrekkelijke en authentieke content voor de sociale media kanalen. Dat doe je op basis van aangeleverde foto’s en video’s, of je gaat zelf op pad om nieuw beeldmateriaal te maken. Je bent en blijft op de hoogte van de nieuwste social media trends en digitale ontwikkelingen, maar volgt ze niet blindelings. Je werkt nauw samen met een eindredacteur en het team van creatives waarmee je op regelmatige basis overlegt, en meetings en brainstorms houdt.
 • Content planner: Je maakt contentkalenders op en plant je zelfgemaakte content strategisch in, altijd rekening houdend met je doelgroep. Je staat in voor de publicatie op verschillende kanalen en platformen, van Facebook, Instagram en Pinterest tot apps en websites.
 • Community manager: Je houdt rekening met relevante data en inzichten die van toepassing zijn op onze communities. Daarnaast volg je reacties en comments op en onderhoud je contact met moderatoren en interne stakeholders.
 • Editor/copywriter: Je schrijft recepten uit op basis van aangeleverde notities en beeldmateriaal. Je zorgt dat ze niet alleen leuk zijn om te lezen, maar ook handig en logisch om te volgen. Je bedenkt ook korte copy voor posts op sociale media, en andere online platformen.

Vereisten

 • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring als content creator of in een soortgelijke functie.
 • Je hebt een voorliefde voor sterke, inhoudelijke content, met een voorkeur voor all things social. Je gemiddelde schermtijd is dan ook bovengemiddeld. Net zoals je creatieve ideeën.
 • Je hebt een onstilbare honger voor alles wat met koken en eten te maken heeft.
 • Je hebt een groot inlevingsvermogen en past de tone of voice van je creaties aan naargelang de doelgroep. Vanuit je ervaring weet je ook wat het inhoudt om commercieel te denken.
 • Je hebt geen moeite met korte deadlines of lastminute wijzigingen in je planning.
 • Je schrijft foutloos en werkt nauwkeurig. Je checkt elke copylijn, ondertiteling of bestandsnaam driedubbel. Gewoon om zeker te zijn.
 • Je hebt basiskennis van Adobe en weet wanneer je een 9:16 of een 4:5 moet gebruiken.
 • Je kan keuzes maken en deze verdedigen met de juiste argumenten, maar staat ook open voor opbouwende feedback.
 • Je bent nieuwsgierig en open minded en je denkt altijd een stap vooruit, net zoals wij. Je spot nieuwe opportuniteiten om je job efficiënter en leuker te maken.

Interested?
Request the briefing here.

You must be logged in to post a comment.
Menu