Freelancers en coworking spaces, een match made in heaven!

Als freelancer geniet je de vrijheid om te kiezen waar, wanneer en hoe je werkt. Deze flexibiliteit maakt het echter lastig om gedisciplineerd te blijven. Thuiswerken gaat namelijk gepaard met veel afleidingen: je zet tussendoor even de wasmachine aan, gaat snel eens naar de winkel of surft doelloos op Facebook.

Hoe kan je er als freelancer dan toch voor zorgen dat je gefocust blijft op je werk? De oplossing is heel simpel: samenzitten met anderen die werken. Want zien werken, doet werken!

Zit samen met anderen die werken en blijf gefocust, want zien werken, doet werken!

Wat is een coworking space?

Coworking spaces zijn al enkele jaren een wereldwijde trend. Maar ook bij ons duiken overal nieuwe locaties op, en lang niet alleen in steden zoals Brussel, Antwerpen en Gent. Letterlijk is een coworking space een werkplek die je met anderen deelt, vaak is dit met andere freelancers of ondernemers. Je kunt er voor een paar uur per week tot fulltime gaan werken. Wil je samenwerken met meer dan 50 personen, of kies je toch voor iets kleinschaligers? Dat kan je allemaal zelf bepalen!

De voordelen van een coworking space voor freelancers

Nog niet helemaal overtuigd? Wel, hier zijn enkele voordelen die je als freelancer kan halen uit werken in een coworking space.

Netwerk uitbreiden

In tegenstelling tot traditionele kantoren of een kantoor thuis is het bij coworking spaces niet nodig om te investeren in jouw kantoorinrichting, waardoor freelancers bepaalde grote uitgaven kunnen vermijden. Coworking spaces bieden freelancers namelijk alle noodzakelijke voorzieningen en kantoorbenodigdheden, zoals internetverbinding, printers, bureaus, vergaderruimtes en meer, die nodig zijn om efficiënt te werken. Hierdoor kunnen freelancers zich concentreren op hun taak zonder zich zorgen te hoeven maken over de kleinste details.

Sommige coworking spaces bieden extra’s aan zoals lounges en een cafetaria die gebruikt kunnen om tot rust te komen en een pauze in te lassen, wat op zijn beurt zou zorgen voor een betere mentale gezondheid en een hogere productiviteit.

Structuur en discipline

Zoals eerder aangehaald is het moeilijk om gemotiveerd te blijven als je alleen werkt. Eén van de grootste uitdagingen waarmee freelancers te maken krijgen is dan ook structuur aanbrengen en discipline opbouwen, zeker onder de druk van al die deadlines. Ook maakt thuiswerken of werken op afstand het moeilijker om een onderscheid te maken tussen werk en privé.

Voor betere resultaten en concentratie is het noodzakelijk dat freelancers hun huis verlaten en afstand te nemen van hun privéleven. Werken in een professionele omgeving tussen mensen die opgaan in hun werk en gefocust bezig zijn, dat werkt motiverend en zal zorgen voor een hogere productiviteit.

Flexibiliteit

Coworking spaces bieden freelancers de flexibiliteit om een werkruimte te kiezen die aan al hun eisen voldoet. Privécabines, gedeelde bureaus, vergaderruimtes, … behoren allemaal tot de opties.

Ook bieden coworking spaces flexibele werktijden, waardoor je als freelancer op kantoor kan werken wanneer het jou uitkomt, in plaats van vast te houden aan de traditionele werktijden.

Kostenefficiënt

In tegenstelling tot traditionele kantoren of een kantoor thuis is het bij coworking spaces niet nodig om te investeren in jouw kantoorinrichting, waardoor freelancers bepaalde grote uitgaven kunnen vermijden. Coworking spaces bieden freelancers namelijk alle noodzakelijke voorzieningen en kantoorbenodigdheden, zoals internetverbinding, printers, bureaus, vergaderruimtes en meer, die nodig zijn om efficiënt te werken. Hierdoor kunnen freelancers zich concentreren op hun taak zonder zich zorgen te hoeven maken over de kleinste details.

Sommige coworking spaces bieden extra’s aan zoals lounges en een cafetaria die gebruikt kunnen om tot rust te komen en een pauze in te lassen, wat op zijn beurt zou zorgen voor een betere mentale gezondheid en een hogere productiviteit.

Alles leidt tot een hogere productiviteit!

Als freelancer kan werken in een coworking space dus veel voordelen bieden. Van verhoogde productiviteit tot netwerkmogelijkheden. Het vormt een fantastische optie voor freelancers die op zoek zijn naar een flexibele werkruimte. Daarnaast beschikken coworking spaces over de nodige voorzieningen en bieden ze een professionele omgeving die het ontmoeten van klanten makkelijker maakt.

Kortom, alles leidt tot een hogere motivatie en dus een hogere productiviteit.


Sources:

You must be logged in to post a comment.
Menu