Freelancer in the spotlight

Barbara, freelance content marketeer

Barbara

Content marketing is mijn ding. Ik ga graag op zoek naar interessante content die aansluit bij de visie van een bedrijf om daar op een originele manier over te communiceren, via een site, blog, newsletter, sociale media, events. Ik heb al voor heel veel verschillende bedrijven gewerkt en heb dus een rijke expertise.

Mijn droomjob? Misschien heb ik ze al.      

Hoe ben je in de sector terecht gekomen?

Ik ben in de marketing gerold. Eigenlijk ben ik vertaler van opleiding maar toen ik een marketingjob aangeboden kreeg heb ik niet lang getwijfeld.

Hoe ziet je work-life balance er uit?

Mijn werk en leven zijn goed in balans. Ik waak er tegenwoordig wel over dat ik niet te veel jobs tegelijkertijd aanneem en genoeg tijd maak voor familie, vrienden en hobby’s. Creativiteit kan je ook niet rushen, ik toch niet. Ik moet en wil daar tijd voor maken. Timesheets zijn dan ook echt niet bevorderlijk: Timesheets killed creativity.

Wat is voor jou het grootste voordeel om als freelancer te werken?

De vrijheid die je krijgt, die is onbetaalbaar, beslissen wanneer je opstaat, begint te werken, stopt met werken. Gaat het een dag wat minder? Dan ga ik lopen, wandelen of boodschappen doen en werk ik er zondag aan verder. Er is zoveel afwisseling waardoor het boeiend blijft.   

Waarom moet een bedrijf voor jou kiezen?

Een bedrijf moet voor mij kiezen als ze geloven in de kracht van originele content en ze kiezen voor een losse communicatiestijl met een hoek af. Als het bedrijf dan ook waarden aanhangt als duurzaamheid, creativiteit, transparantie en authenticiteit, dan is er helemaal een match.

Wat is jouw levensmotto?

“No we’re never gonna survive unless, we get a little crazy”, wijze woorden van Seal.

Deze plaats staat op mijn bucket list omdat …

Lofoten eilanden in het noorden van Noorwegen om het noorderlicht te bewonderen.

Als je eens een maand een totaal andere beroep zou mogen uitoefenen, welk zou dat zijn en waarom?

Schrijnwerker. Ik werk graag met hout. Het is zo’n mooi en warm materiaal en het brengt op een of andere manier altijd zijn omgeving tot leven.  Ik zou graag meubels en andere voorwerpen uit hout maken. 

Bedankt, Barbara!

Zelf in de spotlight staan?

You must be logged in to post a comment.
Menu