Proud Productions: Patrick Betrains

Dit is Patrick Betrains, Creative Sales Driven ‘Merk’mens met meer dan 15 jaar ervaring. Hij vertelt ons met veel trots over zijn werk als marketingmanager voor Knack magazine.

Lees meer

Proud Productions: Bruno Seys

Meet Bruno! Hij is Freelance iMaginator, Illustrious Artcore Vandal, Cocooning Co-CD & Executive Janitorial Manager. Zijn proud production: de creatie van een nieuwe huisstijl voor de Jeugddienst van Gent.

Lees meer

Proud Productions: Lorenzo Vicencio

Meet Lorenzo, een freelance monteur bij Geronimo. Recentelijk heeft hij mee gewerkt aan de montage van de bekende VTM serie ‘Helden van hier’ wat tegelijk ook zijn trotste project is!

Lees meer

Proud Productions: Céline Van Aerde

Meet Céline, al meer dan 10 jaar gespecialiseerd in content creation en een passie voor design. Haar meest uitdagende project was “De kracht van Zachtheid”, die ze in een nieuw jasje mocht steken.

Lees meer

Proud productions: Thomas

Thomas is een Digital Creative die energie en motivatie krijgt in het opbouwen van een merk beginnende van scratch. Ontdek zijn verhaal hier!

Lees meer

Freelancer in the spotlight

Meet Jarri! Een duizendpoot binnen de brede muzieksector. Hij heeft als advocaat zijn toga weggelegd en zich volledig gestort in de muzieksector.

Lees meer

4 T’s: SEA / SEO

Wat is nu precies SEO en SEA? Meer specifiek zullen we inzoomen op de tips, traps , the budget en wat je als bedrijf moet hebben als je hiermee begint.

Lees meer

Freelancen na afstuderen

Na het afstuderen sta je voor moeilijke beslissing: zelfstandig starten of niet? Dit artikel geeft wat meer uitleg over die keuze.

Lees meer

Freelancer in the spotlight

Meet Karolien! Freelance copywriter sinds 2017 met ervaring in heel wat sectoren. De variatie in het werk vindt ze een van de leukste dingen aan freelancen.

Lees meer

Proud productions: Vanessa

Vanessa heeft een uniek traject afgelegd. Van een dieptepunt in 2015 tot een waanzinnig project in 2021. Ontdek haar verhaal in deze blog!

Lees meer

Freelancer in the spotlight

Dit is Liesbeth! Een plantrekker met interesse in muziek, film en video. Met een warme kop koffie en een goeie dosis creativiteit, stel je haar gelukkig.

Lees meer

4 T’s: E-commerce

e-commerce is dezer dagen niet weg te denken uit de maatschappij. Ontdek enkele tips en valkuilen over e-commerce in deze blogpost.

Lees meer

Proud productions: Jelle

Jelle is een grafisch designer met een achtergrond in marketing en marketingcommunicatie. Hij gaat met een passie voor sport en muziek door het leven.

Lees meer

Proud productions: Emily

Meet Emily! Ze is lector en copywriter met een hoek af. Met trots stelt ze haar proud project voor: communicatiemanager voor Brussels Jazz Weekend.

Lees meer

4 T’s: Rebranden

Een rebranding, het is soms cruciaal om nieuw leven in je merk te blazen. Ontdek enkele tips en valkuilen van rebranden in deze blogpost.

Lees meer

Freelancer in the spotlight

Meet Eric! Deze freelance resultaat coach vind het belangrijk outside the box te denken en met nieuwe oplossingen en strategieën te komen. Middelmatig werk leveren? Daar doet hij niet aan!

Lees meer

Proud productions: Naomi

Naomi fotografeerde de Spaande La Muralla Roja dankzij een vriendelijke bewoner. Vol trots stels ze ons haar kleurrijk resultaat voor.

Lees meer

Proud Productions: Julie

Julie verzorgde de rebranding van een Notariskantoor. En daar is ze terecht trots op. Lees alles over Julie haar kunnen in ons nieuw artikel.

Lees meer

3 Vallen om te vermijden als freelancer

We maken allemaal wel eens een fout. De ene groter als de andere. Als freelancer kunnen deze fouten je tijd en geld kosten. Om dit te vermijden moet je weten welke problemen je kan ondervinden en hoe anderen ze hebben opgelost.

Lees meer

Freelancer in the spotlight

Meet Thomas! 2 jaar geleden is hij begonnen als freelancer en is gedreven door het schrijven van teksten. Zijn passie ligt vooral bij ghostwriting voor bedrijven.

Lees meer

Proud productions: Daan

Deze week verteld Daan ons over zijn leukste project: het ontwerpen van de huisstijl en website voor Happonomy. Een project waar hij terecht trots op mag zijn!

Lees meer

Freelancer In The Spotlight

Glenn is freelance all-round graphic designer. Zowel de print als de online design kennen voor hem geen geheimen. Geef hem muziek and every little thing, is going to be allright!

Lees meer

Freelancer In The Spotlight

Freya is een jong talent. Al van kinds been af is ze gebeten door kunst en ontwerpen. Als freelance creatief grafisch ontwerper probeert ze frisse voorstellen aan de klant te brengen.

Lees meer

3 Tips om effectief te plannen

Iedereen heeft plannen voor de toekomst. De ene persoon plant elke seconde in en de andere houdt het eerder vaagt. Met de 3 tips helpen wij jou effectief plannen niet overplannen.

Lees meer

Freelancer in the spotlight

Cedric is naast basketbalfanaat ook enorm gepassioneerd door web development en sales. Kom alles te weten over Cedrics passie in onderstaand blogbericht.

Lees meer

Effect van gezond eten op productiviteit

Weinig mensen leggen een verband tussen de eetgewoonten en productiviteit. Toch blijkt uit onderzoek dat ongezonde voedselmiddelen een invloed hebben op de productiviteit. Gelukkig laten wij bij The Maffia jou zien welke voedingsmiddelen je kan eten om je productiviteit een boost te geven.

Lees meer

Proud Productions: Rutger

Meet Rutger, freelance filmregisseur die graag verhalen verteld met een boodschap. Zijn kortfilm, De Laatste Dagen waarin hij heeft kunnen samenwerken met Johnny Voners, is zijn trotste project!

Lees meer

Welkom, Laurence!

Meet Laurence! Deze student bedrijfsmanagement marketing komt momenteel ons marketingteam versterken.

Lees meer

Day in the life

Deze week deelt Inne een dag in haar leven als freelance grafisch vormgever en illustrator. Haar dagen zien er nooit hetzelfde uit en ze vult ze graag op met creatief werk. Een heuse creatief mastermind!

Lees meer

Freelancer in the spotlight

Meet Nathalie, freelance kostuumontwerpster en stylist. Na 17 jaar voor de vrt te hebben gewerkt, was het voor haar tijd om het nest te verlaten. Naast haar werk geniet ze ten volle van het schilderen en tekenen.

Lees meer

Proud productions: David

David is een IT manager gespecialiseerd in bedrijfstransformaties. Voor Sanoma Media verzorgde hij de volledige digitalisering van hun content.

Lees meer

Geheim tot freelancer succes

Freelancer zijn kan soms eenzaam zijn. Je werkt niet in groep en kan dus moeilijker om hulp te vragen. Toch is het belangrijk een aantal zinvolle connecties te hebben met mensen uit jou sector want je weet nooit wanneer je hen zal nodig hebben.

Lees meer

Proud productions: Glenn

Glenn is een jonge enthousiaste grafische ontwerper. Zijn proud production? Een brochuredesign voor het active travel agency Travelbase.

Lees meer

Freelancer in the spotlight

Meet Fiona! Deze freelance digital marketing manager en digital analyst is gepassioneerd door alles digital en data. Daarnaast is ze ook nog eens trotse mama van 3 geweldige kinderen!

Lees meer

Freelancer in the spotlight

Meet Andrea! Deze freelance graphic designer houd van alle aspecten van grafisch kunst maar logo’s en illustraties designen zijn toch wel haar favoriet! Daarnaast is ze ook een games fan en wil ze ooit naar Japan gaan.

Lees meer

Aanpassen aan freelancer mindset

Als freelancer ben je je eigen baas en beslis je alles zelf toch is het niet voor iedereen weggelegd. Het vergt namelijk de juiste freelance mindset. Maar wat houdt dat juist in?

Lees meer

Freelancer in the spotlight

Meet Vanessa! Een freelance project en accountmanager die met haar jarenlange ervaring klanten met raad en daad bijstaat. Ze staat dan ook altijd klaar voor nieuwe uitdagingen.

Lees meer

Freelancer in the spotlight

Meet Elisah die ookwel bekendstaat als het manusje van alles in de communicatiewereld. Naast freelance communicatiespecialist is zij ook trotse mama!

Lees meer

12 Weken bij The Maffia

Na zo’n 12 weken zit de ‘uitzonderlijke’ stage van Salomé erop. Daarom wil ze haar ervaring bij The Maffia delen met anderen die mogelijks opzoek zijn naar een stageplaats.

Lees meer

Freelancer in the spotlight

Meet Laura! Een studente die in haar vrije tijd ook freelance Grafisch Designer is. Deze goedlachse freelancer is gespecialiseerd in branding en 2D animatie.

Lees meer

UBA & The Maffia, dat rijmt!

UBA & The Maffia, dat rijmt! Brussels Airlines, Duvel, Engie, Torfs, Van Marcke… het is slechts een kleine greep uit de lijst van de UBA Belgium. UBA staat voor de…
Lees meer

Day in the life

Deze week deelt Roel, wereldreiziger en hondenliefhebber, een typische dag in zijn leven. Als freelance copywriter en reisreporter beleefd hij nooit dezelfde dag opnieuw.

Lees meer

Waarom je een niche nodig hebt als freelancer

Als freelancer is het effectiever jezelf een specifieke niche toe te kennen. Niet enkel kan je deze vaardigheid verder ontwikkelen maar kom je ook over als expert bij potentiële opdrachtgevers. In dit artikel lees alles over hoe je dit het beste kunt doen.

Lees meer

6 manieren om je pitch te verbeteren

Als freelancer is pitchen een onvermijdelijke activiteit. Toch zijn velen zich hier niet van bewust en lijkt dit voor hen een chore. Wij bedachten 5 tips die freelancers kunnen gebruiken om effectiever te pitchen.

Lees meer

INTERMITTENT FASTING ALS TOOL

Interval vasten is de nieuwste dieetrage en steeds meer mensen nemen deze levensstijl over. Maar wat is het juist en hoe kan jij dit gebruiken als tool om jouw productiviteit te verhogen?

Lees meer

6 Tips om productiever thuis te werken

Voor de ene persoon is werken van thuis vanzelfsprekend en niets nieuws. Maar voor velen is dit een nieuw concept. Geraak jij er niet aan uit hoe je thuis productiever aan de slag kan? Wij stelden 6 tips op zodat jij op het einde van de dag alles van je to do-lijstje geschrapt kan krijgen.

Lees meer

6 OCHTENDGEWOONTES DIE PRODUCTIVITEIT VERHOGEN

De ochtendgewoontes die we hebben, hebben een invloed op onze productiviteit voor de rest van de dag. Daarom is het belangrijk jezelf goede gewoontes aan te leren zodat je het meeste uit je dag kan halen. In dit artikel bespreken we 6 gewoontes die de productiviteit verhogen.

Lees meer

Survivalgids voor freelancers in onzekere tijden

Voor de freelancer is dit economisch een onzekere periode en we zijn er ons bewust van dat veel freelancers hier financiële gevolgen aan zullen zien. Hoewel ieders individuele situatie anders zal zijn, stelden wij een survivalgids op om je een hart onder de riem te steken.

Lees meer

Stap niet in één van deze productiviteitsvallen

Zoals elke job, brengt de job van freelancer zowel voor- als nadelen met zich mee. Om onze freelancers op de hoogte te houden van deze vallen en ze te beschermen tegen de gevaren van de job, stelden wij een lijst op met drie korte tips en tricks.

Lees meer

Creative block? Onze tips voor vernieuwde inspiratie

Iedereen krijgt er ooit wel eens mee te maken: een geblokkeerde creativiteit. Niets gevaarlijk of levensbedreigend maar wel zeer vervelend. Zeker wanneer de deadlines dichterbij komen en de projecten zich opstapelen.
Gelukkig hebben wij bij The Maffia enkele tips verzameld om te ontsnappen uit deze creatieve schemerzone.

Lees meer

From FAQS to FACTS 2019

In 2019, we’ve received a lot of interesting questions from both our freelancers and clients! To ensure everyone is up to date, we’ve made a list to transform your FAQS into FACTS!

Lees meer

Getuigenis Sarah

Hoe is het om samen te werken met The Maffia ? Waarom zou je als freelancer die al enkele jaren actief is beter samenwerken met een tussenpartij? Heel simpel, via…
Lees meer

How to build your personal brand

Guide: How to build your personal brand As a freelancer, you are a brand on your own. Personal branding is about developing your skills in a continuously way, it’s is…
Lees meer
Menu