Freelancer in the spotlight

Duizendpoot binnen de brede muzieksector: management, communicatie, strategie, digitale media, innovatie.
Ik volg het op en spit het uit!

Jarri – Freelance music & artist manager

Hoe ben je in de sector terecht gekomen? 

Mijn werk is een beetje een uit de hand gelopen hobby. Uit liefde voor (nieuwe) muziek startte ik tien jaar geleden een muziekblog waarop ik dagelijks ontdekkingen deelde. Op deze manier leerde ik veel mensen uit de industrie kennen en werden me een aantal opportuniteiten aangeboden: stages bij verschillende labels, showcases op festivals, etc. Na mijn rechtenstudie ging ik aan de slag als advocaat maar na twee jaar besloot ik dan toch mijn toga aan de haak te hangen en me volop op muziek te storten.

Hoe ziet je work-life balance er uit? 

Als zelfstandige die van thuis werkt in een sector met toch wel onregelmatige uren heb ik geleerd om die balans goed te bewaren. Als iets moet, dan moet het – ongeacht het tijdstip… Maar als iets niet (op dat ogenblik) moet kan ik gerust met een onbezonnen hoofd gaan sporten, een boek lezen of iets anders doen. Die vrijheid is me geld waard!

Wat is voor jou het grootste voordeel om als freelancer te werken?

De diversiteit en veelheid aan projecten: het ene moment ben je een albumcampagne aan het uitwerken, de week erna ben je mee op tour en de week nadien ondersteun je de communicatie van een festival. Uit elk project leer je iets en neem je iets mee naar een volgend project.

Waarom moet een bedrijf voor jou kiezen? 

Dankzij mijn diverse ervaringen binnen de (brede) muzieksector nationaal en internationaal breng ik verschillende aspecten samen tot een sterk geheel.

Wat is er behalve een internetverbinding onmisbaar voor jou in je werkomgeving?

Allesbehalve de werkomgeving: fysieke ontspanning. Even m’n hoofd helemaal leegmaken en batterijen opladen. 

Vul aan: Ik kan niet leven zonder mijn …

GSM. Al probeer ik elke dag mijn schermtijd te minderen!

Als je eens een maand een totaal andere beroep zou mogen uitoefenen, welk zou dat zijn & why?

Therapeut… al vrees ik dat ik snel ongevraagd advies zou liggen geven, haha.

Dikke merci, Jarri!

Zelf in de spotlight staan?

You must be logged in to post a comment.
Menu