Het ontstaan

Opgericht in 2003 door copywriter en ondernemer Philip Maes.

Van 2017 tot 2023 was The Maffia onderdeel van de Cronos groep en werd in die jaren geleid door o.a. Inge Crauwels, Ine Dehoperé en Simon Coppens.
De community groeide, de klanten die voordien uitsluitend bestonden uit agencies, werden aangevuld met grote adverteerders.

In 2023 nam Simon Coppens, die The Maffia al enkele jaren leidde, over van de Cronos Groep.
Zo werd The Maffia een volledig onafhankelijke community, die op een transparante manier agencies en adverteerders versterkt voor opdrachten van korte of onbepaalde duur.   

Vandaag is The Maffia een gespecialiseerde community van bijna 10.000 professionals sterk in Digital, Marketing, Communicatie, advertising én Human Resources.
Je vindt in deze community professionals (loondienst en freelance) die beschikbaar voor opdrachten van 1 dag tot > 1 jaar. 

Je kan ze inschakelen voor opdrachten van een paar uur per week tot fulltime.
De bedrijven die met ons samenwerken kan je opsplitsen in drie groepen: de agencies, middelgrote/grote adverterders en overheid instanties.

Het Team

Simon Coppens

Bestuurder & creatieve marcomm professional

In de lente van 2019 kwam Cronos met de vraag of ik The Maffia wilde herpositioneren, wat ik met mijn ervaring als freelancer gretig aanvaardde.

Tijdens mijn vorige uitdagingen zocht ik mijn opdrachten als freelancer via een bureau. Handig, want zij kennen de markt én zij kennen mij. Ondanks dat de samenwerking vlot verliep, stootte ik iedere keer weer op hetzelfde probleem: de prijs per dag.

Dikwijls werd mij gevraagd of ik mijn day rate als freelancer wou laten zakken, aangezien het toch over ging over een opdracht van lange termijn, een groot merk, mooie kansen, etc…

Wanneer ik vervolgens ingehuurd werd, namen zij een marge op mijn day rate gewoonlijk bedroeg dit 30%. Werd de opdracht echter verlengd, dan liep de marge van 30% per dag te betalen door de opdrachtgever, gewoon door.

Doordat ik merkte dat ik niet de enige freelancer was die telkens op dit probleem stuitte, bedacht ik het nieuwe businessmodel voor The Maffia. Zo neemt The Maffia geen marges op de dagprijzen, maar werken we met een finder’s fee.

Niet de freelancer is te duur, het is de marge die op hem genomen wordt die hem zo duur maakt.

Zo prijzen freelancers zichzelf niet uit de markt en blijft het inschakelen van een freelancer betaalbaar voor de opdrachtgever. Daar willen we met The Maffia de transparante meerwaarde bieden voor freelancer én opdrachtgever.

Arthur Rottiers

Creatieve AM/PM

In september 2019 kreeg ik de kans om aan de slag te gaan als stagiair bij The Maffia. In deze periode mocht ik mee vorm geven aan de sociale mediakanalen, contact onderhouden met onze freelancers en dagelijks een bijdrage bieden aan MaffiaMatch: onze online tool om Belgische bedrijven en freelancers met elkaar te verbinden.

Nadat ik bij The Maffia als stagiair afzwaaide om mijn eerste stappen in de arbeidsmarkt te zetten, bleef ik dikwijls terugdenken aan de mooie periode die ik bij The Maffia heb mogen vervullen. Een grote glimlach verscheen op mijn gezicht de dag dat ik een telefoontje ontving van Simon, de managing partner bij The Maffia. Hij vertelde me dat The Maffia het afgelopen jaar sterk gegroeid was en ze klaar waren om een nieuwe collega onder de arm te nemen. Met veel goesting ben ik hierop ingegaan en zo start er voor mij een nieuw hoofdstuk in een sector die me echt voldoening geeft.

Als talent finder streef ik om ditzelfde gevoel van voldoening aan onze freelancers te bezorgen in hun zoektocht naar een opdracht die écht bij hen past. Met het kersverse businessmodel van The Maffia, sleutelen we dagelijks aan een samenwerking waar iedere partij baat bij heeft. Op naar een volgend succesverhaal!

Marjon Jongbloet

Creatieve AM/PM

In het najaar van 2023 kreeg ik via LinkedIn van Simon de vraag of ik iemand kende die geïnteresseerd was om The Maffia te joinen als vliegend MarComm medewerker. Beter nog, hij vroeg me ook of ik het eventueel zelf zag zitten – en die vraag kon op geen beter moment op mijn pad komen.

Ik was op zoek naar een nieuwe uitdaging waarbij ik voornamelijk de kans zag om mezelf en mijn skills verder te ontplooien en ontdekken. Ook niet onbelangrijk voor mij was om in een leuk en gemotiveerd team terecht te komen, een bureau waar de bedrijfscultuur warm en open aanvoelt. Na een aantal gesprekken met Simon en Arthur was ik al vrij overtuigd dat dit een plek voor mij zou zijn. Het was duidelijk dat de klik er snel was en dat we dezelfde instelling delen.

Ik kijk er naar uit om veel van hun expertise te leren, de kansen die zich hier verder zullen voordoen met beide handen te grijpen, en samen met hen The Maffia te helpen groeien.

Emma

Matching & Talent

Hallo, ik ben Emma, een 29-jarige expert in Matching & Talent met een master in Marketing & Communicatie. Ik beheers vloeiend Nederlands, Frans en Engels. Mijn carrière begon bij twee agencies voordat ik mijn vaardigheden inzette bij een retailer. Momenteel werk ik bij The Maffia, waar mijn ambitie is om in de toekomst virtuele profielen van topkwaliteit aan te bieden.

Buiten mijn werk heb ik een breed scala aan interesses en hobby’s. Ik heb een passie voor reizen, kunst, sport, boeken en culinaire ontdekkingen. Ook ben ik regelmatig te vinden in de sportschool, ben lid van een atletiekclub en heb zelfs marathons gelopen.

Mijn technische kennis omvat project- en accountmanagement, e-mailmarketing, CRM en social media marketing, met copywriting als een persoonlijke hobby. Als gedreven en creatieve professional geniet ik van het bedenken en uitvoeren van vernieuwende marketingcampagnes. Mijn vrienden beschrijven mij als energiek, sociaal en altijd klaar voor een nieuw avontuur.

Mijn doelen omvatten carrièregroei, persoonlijke ontwikkeling en het overtuigen van zowel The Maffia als onze klanten van de meerwaarde van virtuele profielen. In alles wat ik onderneem, wil ik de veelzijdige getalenteerde professional zijn die ik ben.

Marthe Thienpondt

Stagiair

Ik ben Marthe Thienpondt, derdejaarsstudent Marketing aan HOGENT én stagiair bij The Maffia. Voor mijn laatste jaar heb ik gekozen voor de afstudeerrichting communicatie. Vrienden en familie zouden mij omschrijven als iemand creatief die houdt van out-of-the box denken. Twee eigenschappen die ik graag verder zou willen ontwikkelen en waar ik dus naar opzoek was in een stageopdracht. Tijdens mijn eerste gesprek met The Maffia sprak ik met Simon en Arthur. Hieruit werd mij meteen duidelijk dat dit iets was waar zij naar opzoek waren. Zelf had ik ook direct een goed gevoel zowel bij het takenpakket, als bij het team. Ik was er dus snel van overtuigd dat The Maffia en ik een ideale match zouden vormen!

Ik heb er dan ook enorm veel zin in om erin te vliegen!

Menu