Het ontstaan

Opgericht in 2003 door copywriter en ondernemer Philip Maes en is sinds 2017 onderdeel van de Cronos Groep. Tijdens deze periode heeft The Maffia zich uitgebouwd tot een vaste waarde en heeft men een trouw en kwaliteitsvol portfolio kunnen opbouwen.

In 2019 kwam freelancer en ondernemer Simon Coppens aan het roer van The Maffia te staan.  Op basis van zijn eigen ervaring als freelancer bedacht hij een nieuw transparant en voordeliger businessmodel, waar zowel de freelancer als bedrijven extra baat bij hebben.

Om dit alles te bolwerken schakelt The Maffia de hulp in van de Cronos groep die The Maffia ondersteunt in dit transparant verhaal.

Arthur Rottiers

Talent Finder

In september 2019 kreeg ik de kans om aan de slag te gaan als stagiair bij The Maffia. In deze periode mocht ik mee vorm geven aan de sociale mediakanalen, contact onderhouden met onze freelancers en dagelijks een bijdrage bieden aan MaffiaMatch: onze online tool om Belgische bedrijven en freelancers met elkaar te verbinden.

Nadat ik bij The Maffia als stagiair afzwaaide om mijn eerste stappen in de arbeidsmarkt te zetten, bleef ik dikwijls terugdenken aan de mooie periode die ik bij The Maffia heb mogen vervullen. Een grote glimlach verscheen op mijn gezicht de dag dat ik een telefoontje ontving van Simon, de managing partner bij The Maffia. Hij vertelde me dat The Maffia het afgelopen jaar sterk gegroeid was en ze klaar waren om een nieuwe collega onder de arm te nemen. Met veel goesting ben ik hierop ingegaan en zo start er voor mij een nieuw hoofdstuk in een sector die me echt voldoening geeft.

Als talent finder streef ik om ditzelfde gevoel van voldoening aan onze freelancers te bezorgen in hun zoektocht naar een opdracht die écht bij hen past. Met het kersverse businessmodel van The Maffia, sleutelen we dagelijks aan een samenwerking waar iedere partij baat bij heeft. Op naar een volgend succesverhaal!

Simon Coppens

Managing partner & freelance ondernemer

In de lente van 2019 kwam Cronos met de vraag of ik The Maffia wilde herpositioneren, wat ik met mijn ervaring als freelancer gretig aanvaardde.

Tijdens mijn vorige uitdagingen zocht ik mijn opdrachten als freelancer via een bureau. Handig, want zij kennen de markt én zij kennen mij. Ondanks dat de samenwerking vlot verliep, stootte ik iedere keer weer op hetzelfde probleem: de prijs per dag.

Dikwijls werd mij gevraagd of ik mijn day rate als freelancer wou laten zakken, aangezien het toch over ging over een opdracht van lange termijn, een groot merk, mooie kansen, etc…

Wanneer ik vervolgens ingehuurd werd, namen zij een marge op mijn day rate gewoonlijk bedroeg dit 30%. Werd de opdracht echter verlengd, dan liep de marge van 30% per dag te betalen door de opdrachtgever, gewoon door.

Doordat ik merkte dat ik niet de enige freelancer was die telkens op dit probleem stuitte, bedacht ik het nieuwe businessmodel voor The Maffia. Zo neemt The Maffia geen marges op de dagprijzen, maar werken we met een finder’s fee.

Niet de freelancer is te duur, het is de marge die op hem genomen wordt die hem zo duur maakt.

Zo prijzen freelancers zichzelf niet uit de markt en blijft het inschakelen van een freelancer betaalbaar voor de opdrachtgever. Daar willen we met The Maffia de transparante meerwaarde bieden voor freelancer én opdrachtgever.

Andreas D'Haenens

Stagiair

Hey! Ik ben Andreas en ik zal mij even voorstellen!

Momenteel ben ik BANABA student op Artevelde hogeschool waar ik Bedrijfsmanagement studeer met afstudeerrichting Marketing. Hiervoor heb ik al reeds een professionele Bachelor in Bedrijfsmanagement behaald met afstudeerrichting Financiën en verzekeringen. Na het behalen van mijn 1e diploma wou ik graag nog verder studeren, hiervoor had ik dan de keuze gemaakt om voor Marketing te kiezen. Ik heb wel altijd al de interesse gehad waardoor de keuze niet moeilijk was om dit bij te studeren.

Hoe ben ik nu terecht gekomen bij The Maffia als stageplek? Ik kende het bedrijf persoonlijk niet, maar via de databank van Artevelde kwam ik op dit bedrijf uit. De naam alleen al trok mijn aandacht, hiervoor wou ik exact weten wat ze doen en waarvoor ze staan. Het sprak mij direct aan! Ik hoop op een leuke en leerrijke samenwerking met mijn mede collega’s van The Maffia, zodat we er een leuke werkperiode van kunnen maken!

The Maffia is onderdeel van:

Menu