Het ontstaan

Opgericht in 2003 door copywriter en ondernemer Philip Maes en is sinds 2017 onderdeel van de Cronos Groep. Tijdens deze periode heeft The Maffia zich uitgebouwd tot een vaste waarde en heeft men een trouw en kwaliteitsvol portfolio kunnen opbouwen.

In 2019 kwam freelancer en ondernemer Simon Coppens aan het roer van The Maffia te staan.  Op basis van zijn eigen ervaring als freelancer bedacht hij een nieuw transparant en voordeliger businessmodel, waar zowel de freelancer als bedrijven extra baat bij hebben.

Om dit alles te bolwerken schakelt The Maffia de hulp in van Het Cronos en het & Koo netwerk. Bedrijven als Lunar, SuperMachine, Sprints & Sneakers ondersteunen The Maffia, samen bouwen ze dit transparant en correct verhaal.

Simon Coppens

Freelancer en ondernemer

In de lente van 2019 kwam Cronos met de vraag of ik The Maffia wilde herpositioneren, wat ik met mijn ervaring als freelancer gretig aanvaardde.

Tijdens mijn vorige uitdagingen zocht ik mijn opdrachten als freelancer via een bureau. Handig, want zij kennen de markt én zij kennen mij. Ondanks dat de samenwerking vlot verliep, stootte ik iedere keer weer op hetzelfde probleem: de prijs per dag.

Dikwijls werd mij gevraagd of ik mijn day rate als freelancer wou laten zakken, aangezien het toch over ging over een opdracht van lange termijn, een groot merk, mooie kansen, etc…

Wanneer ik vervolgens ingehuurd werd, namen zij een marge op mijn day rate gewoonlijk bedroeg dit 30%. Werd de opdracht echter verlengd, dan liep de marge van 30% per dag te betalen door de opdrachtgever, gewoon door.

Doordat ik merkte dat ik niet de enige freelancer was die telkens op dit probleem stuitte, bedacht ik het nieuwe businessmodel voor The Maffia. Zo neemt The Maffia geen marges op de dagprijzen, maar werken we met een eenmalige finder’s fee.

Niet de freelancer is te duur, het is de marge die op hem genomen wordt die hem zo duur maakt.

Zo prijzen freelancers zichzelf niet uit de markt en blijft het inschakelen van een freelancer betaalbaar voor de opdrachtgever. Daar willen we met The Maffia de transparante meerwaarde bieden voor freelancer én opdrachtgever.

Isabelle Depauw

Job & Talent Connector

Ik heb 2 professionele passies, nl. communicatie en menselijke contacten. Van zodra we geboren worden, communiceren we. Makkelijk dus ? Neen, toch niet. Kijk naar de communicatie tijdens de voorbije corona-maanden … Niet zo gemakkelijk, maar des te boeiender! Daarnaast hou ik van menselijke contacten, van verbinden, iets betekenen voor een ander.

Een combinatie van beide passies vond ik terug bij The Maffia. We leven in een nieuwe economische realiteit met veel ‘change’ op alle vlakken, ook op vlak van tewerkstelling. Er wordt op andere manieren ‘gewerkt’.

The Maffia verbindt marketing en/of communicatie professionals met bedrijven. Dit via een transparant en maatschappelijk verantwoord businessmodel gebaseerd op een finder’s fee. Geen dagelijkse marges op de prestaties van een medewerker … Dit model verder mee introduceren op de arbeidsmarkt is voor mij een prachtige uitdaging met de ideale mix van mijn passies!

Hopelijk tot heel snel !

Laurence De Backer

Stagiaire Marketing

In het 5de middelbaar kreeg ik voor de eerste keer het vak ‘marketing en ondernemen’. Vanaf dat moment begon ik een passie te krijgen voor marketing. Ik heb hier veel uit geleerd, maar toch kreeg ik honger naar meer. Communicatie en de manier van communiceren is voor mij een belangrijk aspect. Het zorgt er namelijk voor dat een bedrijf zijn verhaal kan vertellen en iets kan betekenen voor de medemens.

Omdat ik mij hierin verder wou verdiepen heb ik beslist om bedrijfsmanagement marketing te studeren aan HoGent, met als afstudeerrichting communicatie. Een nieuwe uitdaging waar ik toch wat schrik voor had, maar opgeven staat niet in mijn woordenboek. Ik nam deze kans met beide handen aan en ging er volledig voor. Eind januari kreeg ik de resultaten van de laatste examens die ik moest maken. En nu begint het echte werk: stage!

Mijn doel was om stage te volgen in een bedrijf naar keuze waarvan de waardes en het verhaal mij inspireerden. Toen ik het verhaal las van The Maffia vond ik meteen wat ik zocht. Na een gesprek met managing partner Simon Coppens was ik nog meer overtuigd. Hier wil ik al mijn kennis gebruiken om ook effectief iets te kunnen realiseren. Simon is een gedreven persoon die mij de kans wou geven om deel uit te maken van zijn team. Ik ben hem daar heel erg dankbaar voor!

Ik ben benieuwd naar wat ik allemaal zal mogen bijleren tijdens deze boeiende stageperiode en ik kijk er naar uit om me verder te mogen verdiepen in de wereld van de freelancers!

The Maffia is onderdeel van:

Menu