Freelancer in the spotlight

Laura, freelance Grafisch Designer

Als freelancer in de grafische sector specialiseer ik me in branding en 2D animatie. Zo ontwerp ik hoofdzakelijk logo’s of volledige huisstijlen en zorg ook voor animaties. Het is een zeer boeiende job en ik wil hier graag verder in groeien.

Hoe ben je in de sector terecht gekomen?

In 2016 begon ik aan mijn eerste jaar ‘Grafische en Digitale Media’ aan de AP Hogeschool in Antwerpen. Eerlijk gezegd had ik toen geen flauw idee van wat die sector inhield buiten het ontwerpen van leuke verpakkingen of magazine covers… Maar dankzij deze driejarige opleiding heb ik van zowat alle branches kunnen proeven en zo ontwikkelde ik mijn passie voor branding en animatie. In mijn derde jaar heeft ook het ondernemerschap me weten te prikkelen en zo ben ik aan de slag gegaan als Freelancer Grafisch Design.

Hoe ziet je work-life balance er uit?

Momenteel volg ik nog een extra jaar “Concept Art” bij Syntra AB en daar ligt mijn focus ook écht op. Mijn freelance werk is dus eerder iets wat ik er in mijn vrije tijd bijneem.

Wat is voor jou het grootste voordeel om als freelancer te werken?

De vrijheid die erbij komt. Je kiest zelf wanneer, waar en waaraan je wilt werken. Als student is dit een enorm voordeel en daarnaast geeft het me de mogelijkheid om een portfolio op te bouwen dat gericht is op het soort opdrachten die me écht interesseren.

Wanneer moet een bedrijf voor jou kiezen?

Omdat ik zowel oog voor detail als voor de klant heb. Vanaf het eerste contact met de klant tot het eindresultaat en de oplevering zorg ik voor een doordacht en sterk ontwerp dat aan de verwachtingen voldoet. 

Waar geef je met plezier geld aan uit?

“Art of” boeken. Mijn passie voor animatie blijft niet beperkt tot de grafische sector maar loopt echt tot de tekenfilmindustrie en geanimeerde series. Ik hou ervan om de art boeken van deze films of series te kopen om over het hele artistieke proces bij te leren en hun indrukwekkende artwork te kunnen bekijken.

Wat is jouw levensmotto?

“Hard work always pays off.”

Wat is er behalve een internetverbinding onmisbaar voor jou in je werkomgeving?

Mijn tekentablet. Wanneer een idee zich begint te vormen in mijn hoofd wil ik deze eerst ruw kunnen uitschetsen. Hierop kan ik dan variaties maken en zo loopt het hele creatieve proces verder. Een pen en papier zijn natuurlijk ook goed, maar mijn digitale tablet is zeer handig voor het beheren van mijn bestanden en ik kan er ook gemakkelijker wijzigingen met aanbrengen op mijn schetsen.

Thank you, Laura!

Zelf in de spotlight staan?

You must be logged in to post a comment.
Menu