Professional in the Spotlight: Ilona Berghmans

Maak kennis met onze nieuwe “Professional in the Spotlight”, Ilona Berghmans. Wij stelden haar enkele boeiende en eerder persoonlijke vragen. Ben jij ook benieuwd naar de antwoorden van Ilona? Lees dan zeker dit artikel!

Professional in the Spotlight: Ilona Berghmans

Ik voel elke klant heel goed aan. Ik heb niet veel woorden nodig om te begrijpen wat men wilt. Aan elke opdracht die ik krijg, geef ik een meerwaarde.

Ilona Berghmans – Art director, Senior Graphic designer en Junior UX designer

Hoe ben je in de sector terechtgekomen? 

Ik ben afgestudeerd op de Hogeschool (1992) aan de richting ‘Grafische bedrijven’. Daarna ben ik vrij gaan solliciteren bij Roularta. Daar wist men mij te vertellen dat ik met dat diploma niets was. Op hun aanraden heb ik zes maanden lang een dagopleiding ‘Grafische programma’s’ gevolgd via de VDAB. Ik had al werk gevonden terwijl de opleiding nog niet eens ten einde was. Sindsdien heb ik altijd met veel passie als vormgever gewerkt.

Hoe ziet je work-life balance er uit?

In het verleden heb ik dag en nacht gewerkt. Ik ben van de generatie die flexibel moest werken en altijd bereikbaar moest zijn. Het gevolg hiervan was een zware burn-out. Gelukkig is deze trend ondertussen voorbij. Toch is een job van 9 tot 5 moeilijk voor mij. Ik werk namelijk heel graag ’s avonds. De meest creatieve ideeën heb ik ’s nachts wanneer ik een nachtje doorwerk.

De meest creatieve ideeën heb ik ’s nachts wanneer ik een nachtje doorwerk.

Ilona Berghmans – Art director, Senior Graphic designer en Junior UX designer

Wat is volgens jou het grootste voordeel om als freelancer te werken?

Het grootste voordeel van het werken als freelancer is voor mij dat je specifiek kan kiezen wanneer je precies werkt. Daarnaast werk je ook naar een deadline toe. Wanneer of waar je jouw taken uitvoert, interesseert de klant of opdrachtgever niet. Ten slotte moet het resultaat niet simpelweg goed, maar perfect zijn.

Waarom moet een bedrijf voor ‘Ilona Berghmans’ kiezen?

Gezien mijn leeftijd heb ik tonnen ervaring met veelzijdige projecten. Ik heb ook samengewerkt met de meest moeilijke mensen. Ik leer ook nog steeds graag bij. Zo heb ik vorig jaar bijvoorbeeld een opleiding ‘Frontend web developer’ gevolgd. Op dit moment volg ik ook een avondopleiding ‘UX Designer’ bij Syntra. Tot slot ben ik absoluut een doorzetter. Dat ik een bewust alleenstaande ouder ben met één eigen dochter en twee tienerpleegdochters zegt genoeg denk ik ;-).

Wat is jouw levensmotto?

Zoek in elke tegenslag iets positiefs en leer hier uit. Ik ben een positief ingesteld persoon waarvan sommigen het op hun zenuwen krijgen. Al die negativiteit, dat kost zo veel energie! Ik kan daar niet mee om.  

Zoek in elke tegenslag iets positiefs en leer hier uit.

Ilona Berghmans – Art director, Senior Graphic designer en Junior UX designer

Wat is er onmisbaar in jouw werkomgeving?

Geef mij maar veel koffie en nog veel meer Coca Cola Zero! Hier ben ik echt enorm verslaafd aan. Wanneer ik ‘s nachts aan het werken ben en er is geen Cola Zero meer in huis, ga ik naar zo snel mogelijk naar de nachtwinkel! Tja, de ene gaat daar zijn sigaretten halen en ik mijn Cola Zero.

Welk beroep zou je eens een maand lang willen uitoefenen?

Misschien zou ik wel eens voor een maand in een ziekenhuis willen werken. Ik heb enorm veel respect voor die mensen, zowel voor de personen van de kuisploeg als het verplegend personeel tot de topchirurgen. Allemaal zorgen ze elke dag opnieuw voor ons. Ik kan mij eens permitteren om me een dagje minder te voelen en minder te presteren. Die mensen daarentegen moeten er elke dag voor de volle 100% staan. Hetzelfde geldt voor leerkrachten, opvoeders, enzovoort. Chapeau!

Wat is de beste film die je ooit hebt gezien en waarom?

Dit zijn ongetwijfeld de films van regisseur Peter Greenaway. Pareltjes zijn het. Ik ben nogal een emotioneel persoon met tot gevolg dat ik zo kapot ben van zijn films. Nog nooit slaagde ik er in om een film in één keer uit te kijken. Ik moet zijn films in stukjes zien! Stikop ben ik van de schoonheid van de scènes, dialogen, muziek en belichting. Alles zit zo perfect in elkaar. Ik kan er echt dagen niet goed van zijn!

Bedankt voor jouw bijdrage, Ilona!

Wil jij zelf eens in de spotlight staan? Klik dan hier

Ben jij op zoek naar iemand met kwaliteiten zoals Ilona?

Neem dan contact met ons op!

simon@themaffia.be

You must be logged in to post a comment.
Menu