5 Tips voor startende Freelancers

Als startende freelancer kan het lastig zijn om je weg te vinden in de wereld van het ondernemerschap. Er komt veel op je af en soms is het moeilijk om die eerste opdracht binnen te halen. In dit artikel delen wij dus 5 tips voor startende freelancers.

1. Bepaal je niche en focus

Als beginnende freelancer is het belangrijk om te bepalen op welk gebied je jezelf wilt focussen. Dit kan je helpen om jezelf te onderscheiden van de concurrentie. Ook positioneer je jezelf op die manier als een expert in jouw vakgebied. Kies een niche waarin je geïnteresseerd bent en waarin je jouw vaardigheden en kennis kunt benutten.

Waar je verder rekening mee moet houden is dat je als zelfstandig freelancer nog belasting moet afdragen. Neem dit mee in je prijs per uur.

2. Bepaal je freelance uurtarief

Ook het uurtarief is belangrijk voor een vlotte start als freelancer. Om een realistisch uurtarief te bepalen kan je rekening houden met een aantal zaken. Enerzijds moet je rekening houden met de investeringen. Dit zijn de uren en bedrijfsmiddelen die jij nodig hebt.

Anderzijds is de “marktwaarde” van je dienst een aandachtspunt. Wat is het gemiddelde tarief in de markt voor hetgeen wat jij aanbiedt?

3. Sluit je aan bij een freelance platform

Jezelf aansluiten bij een freelance platform is handig om opdrachten te vinden die echt bij jouw skills passen. Zo kan je jouw profiel en vaardigheden doorspelen aan het bedrijf. Zij vinden op hun beurt jouw ideale job waar je jouw passie helemaal in kwijt kan.

The Maffia heeft het platform ‘MaffiaMatch‘. Dit is ons eigen matchmaking platform voor creatieve freelancers. Dus neem zeker eens een kijkje!

4. Investeer in jezelf

Een startende freelancer heeft er alle belang bij om te investeren in zichzelf en in zijn vaardigheden. Je kunt ervoor kiezen om bijvoorbeeld cursussen of workshops te volgen om je kennis en vaardigheden te verbeteren. Dit kan je helpen om jezelf te onderscheiden van de concurrentie en om meer opdrachten binnen te halen.

5. Stel realistische doelen

Stel realistische doelen voor jezelf als beginnende freelancer. Dit kan bijvoorbeeld gaan over het binnenhalen van een bepaald aantal opdrachten per maand of het behalen van een bepaalde omzet binnen een jaar. Het stellen van doelen kan je helpen om gefocust te blijven. Het helpt ook om te weten waar je naartoe werkt.

Conclusie

Als startende freelancer zijn er verschillende stappen die je kunt nemen om succesvol te worden. Bepaal je niche en focus, stel realistische doelen, maak gebruik van je netwerk, wees betrouwbaar en investeer in je vaardigheden. Door deze tips in praktijk om te zetten, vergroot je de kans op succes als startende freelancer.

Wil je meer weten over hoe The Maffia hier precies op inspeelt? Klik dan hier

Interesse in tips & tools rond time-management voor een Freelancer? Klik dan hier

You must be logged in to post a comment.
Menu