12 Weken bij The Maffia

Wanneer ’s morgens om 7u30 mijn wekker gaat, piekt het even hard als anders. Hoewel ik een echt ochtendmens ben, begint de vermoeidheid van de lange werkdagen stilaan toe te slaan.  

Tijdens mijn 20 minuten durende wandeling naar de Ferdinand Lousbergskaai ben ik onklopbaar. Met muziek in de oren en half huppelend begeef ik mij naar mijn stageplaats. 

Eenmaal daar toegekomen, begroet ik mijn collega’s, zet een koffie en installeer ik mij aan mijn bureau: de dag kan beginnen. 

Behalve de laptop voor mijn neus en de koffie in mijn hand, ziet elke dag bij The Maffia er anders uit. Ik krijg de hoofdverantwoordelijkheid om content te voorzien voor ons bedrijf. Wat ervoor zorgt dat ik dagelijks opzoek ga naar onderwerpen en freelancers om over en mee te schrijven. Het blijft elke ochtend een verrassing wat de rest van de dag te bieden heeft.  

Naast content schrijven, ben ik samen met Simon verantwoordelijk voor het aanwerven van freelancers en bedrijven. Zo hebben wij onszelf de taak voorgeschreven om enkele keren per week een “telefoonsessie” te houden. Bellen, bellen en nog eens bellen. Allesbehalve een sinecure en een heuse sprong uit mijn comfortzone. Maar na enkele weken ben ik zeer blij dat ik deze taak heb gekregen want ik merk dat mijn sociale vaardigheden, zowel professioneel als privé, er serieus op vooruit gegaan zijn. 

Om al mijn opdrachten tot een goed einde te brengen, kreeg ik vanaf de eerste dag al enorm veel vrijheid van Simon. Dat zorgde voor heel wat uitdagingen maar vooral voor een grote groei aan verantwoordelijkheidszin. 

Al sinds mijn kinderjaren ben ik gebeten door communicatie. Schrijven, lezen én praten zijn de drie zaken die mij dag en nacht bezighouden. Een hele dag bezig zijn met deze zaken in een enorm leuke omgeving en met een zeer aangename collega, was voor mij dus als een droom die werkelijkheid werd. 

Ik ben Simon zeer dankbaar voor alle kansen en groeiopportuniteiten die ik bij The Maffia heb gekregen. Ik ben heel wat te weten gekomen over een grote overkoepelende sector, wat ervoor zorgt dat ik mijn job als communicatiespecialist beter kan contextualiseren.  

Behalve dan de wekker om 7u30 ga ik het daar enorm hard missen. 

Ben jij geboeid door de dag van Salomé en wil jij werken aan iets dat uitmaakt? Twijfel dan niet om te solliciteren als stagiair bij The Maffia door een mail te sturen naar simon@themaffia.be

Are you looking for an assignment?

Are you looking for a freelancer/professional and what to know more?

You must be logged in to post a comment.
Menu