Proud Productions: Tom Torremans

Hello! Mijn naam is Tom. Ik ben bijna 38 jaar, papa van een zoontje (18 maanden) en pluspapa van een zeven-en negenjarige.

Ik studeerde journalistiek (radio). Na verschillende communicatiefuncties en een half jaar reizen door Centraal-Amerika, begon ik mijn eigen zaak in 2011.

Ik ben vooral actief in de duurzame sector. Ik heb namelijk altijd al een focus gehad op maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Dat is nu wel aan het uitbreiden, aangezien MVO meer ingeburgerd geraakt bij bedrijven.

Mijn proud project

Het project waar ik heel trots op ben is de realisatie rond Eneco Groeit, een grote klantenwedstrijd van Eneco. Via een actiesite konden klanten een zonnebloem uitkiezen en raden wanneer de bloem twee meter groot zou zijn. Wie het dichtst in de buurt kwam van het juiste antwoord, won de prijs achter de bloem. Met deze actie wilde Eneco de meer dan één miljoen Belgische klanten letterlijk én figuurlijk in de bloemetjes zetten.

In totaal deden er meer dan 47.000 klanten mee aan de wedstrijd. De reacties bij de klanten waren dan ook zeer positief. Het bracht veel animo op sociale media en de prijzen zorgden voor blije gezichten. Met zo’n resultaat kan je alleen maar blij zijn, natuurlijk.

De veelzijdigheid van het project maakte het leerrijk en enorm de moeite. Ik bedacht mee de namen van de bloemen, hun karakteristieken, maar schreef ook de copy voor de website, de e-mailings, de teasers voor sociale media.

Ik schreef al wekelijks de copy voor Eneco, maar dit project sprong er toch uit omdat ik mij kon uitleven in de personages van de bloemen, de beschrijvingen van de prijzen en de uitbundige toon in alle communicatie. De opgewektheid en blijdschap spatte ervan af.

Een sfeerbeeldje kan je hier bekijken:

Wat het project mij bijleerde is dat ik het belangrijk vind om te kunnen schrijven in een tone-of-voice die aansluit bij die van mezelf. Ik weet het, copywriters moeten zich voortdurend kunnen aanpassen aan de stijl van de klant. En dat kan ik ook. Maar het is net iets fijner als die in de lijn ligt van je eigen stijl.

You must be logged in to post a comment.
Menu