Professional in the Spotlight: Margot Huyghe

Maak kennis met onze nieuwe ‘Professional in the Spotlight’, Margot Huyghe. Wij stelden Margot enkele interessante en persoonlijke vragen. Dit wist ze ons te vertellen…

Als kapitein waak ik niet enkel over het imago en DNA van de onderneming, maar bewaak ik ook de overkoepelende strategie, de doelen en de deadlines van de verschillende partners.

Margot Huyghe – (Digital) marketing consultant & project manager

Een introductie

Ik werk sinds 2011 als freelancer en in die 12 jaar ervaring als consultant heb ik het freelance leven sterk zien veranderen. Toen ik net van start ging als zelfstandige, gingen bedrijven steevast op zoek naar ‘dé allround marketeer’ die de volledige klus zou klaren. Maar het landschap is door de digitale revolutie zo versnipperd geraakt, dat een bedrijf nood heeft aan het opzetten van een groter marketing ecosysteem dat bestaat uit verschillende experts die nauwgezet samenwerken.

Vaak heeft een bedrijf nood aan een complementair team van verschillende experten (in house en extern) om antwoord te bieden op de vele marketing- en communicatievraagstukken waarmee ze geconfronteerd worden. Als kapitein waak ik niet enkel over het imago en DNA van de onderneming, maar bewaak ik ook de overkoepelende strategie, de doelen en de deadlines van de verschillende partners. Ik hoor vaak dat ik in relatief korte tijd, complexe uitdagingen goed kan analyseren en aanpakken. Nieuwe informatie opslorpen als een spons, daar word ik echt gelukkig van. Een uitdagende verkoopdoelstelling? Laat maar komen!

Hoe ben je in de sector terechtgekomen? 

Ik studeerde communicatiewetenschappen aan de Universiteit Antwerpen en Leuven. Consumentengedrag fascineerde me enorm, maar economie ook. Voor mij was een job in marketing daarom een logische keuze. Ik heb de eerste 4 jaar in loondienst gewerkt en ben daarna opgestart als zelfstandige. Dankzij die stap zijn er in mijn carrière al heel wat boeiende en vaak zeer uiteenlopende marketinguitdagingen mijn pad gekruist

Hoe ziet je work-life balance er uit?

Gezond en wel, steeds balancerend tussen work en life 😉

Wat is volgens jou het grootste voordeel om als freelancer te werken?

Voor mij zijn dat twee zaken: de flexibiliteit en de afwisseling. Je ontmoet enorm veel mensen en je kan werken binnen verschillende bedrijfsculturen. Die variatie spreekt me enorm hard aan en inspireert me iedere dag opnieuw.

Waarom moet een bedrijf voor Margot Huyghe kiezen?

Ik ben goed in wat ik doe, zorg dat de klant op beide oren kan slapen en ik deel alle kennis die ik heb. Ik ben geen fan van verbloemingen maar ben eerlijk wat betreft de (groei)ambities en waak goed over het budget. Daarnaast heb ik een groot netwerk aan marketingexperts waarop ik beroep kan doen indien nodig.

Waar geef je met plezier geld aan uit?

Verre reizen en lekker eten. Een combinatie van de twee maakt mij intens gelukkig.

Wat is jouw levensmotto?

Laat je omringen door mensen (projecten) die je energie geven. Om als consultant aan de slag te gaan is een sterk en uitgebreid netwerk een must!

Wat is er behalve een internetverbinding onmisbaar voor jou in je werkomgeving?

Koffie. Een slechte gewoonte maar ik geraak er niet vanaf.

Als je eens een maand een totaal ander beroep zou mogen uitoefenen, wat zou je kiezen?

Een aantal jaar geleden was er een TV programma en dat heette ‘Witte Raven’. In dit programma gingen onbekende Vlamingen de uitdaging aan om op 4 weken tijd een bepaald beroep te leren.

Mochten ze me voor dit programma selecteren zou ik kiezen voor: danseres of kunsthandelaar. Danseres omdat ik graag ook eens een fysiek beroep zou uitoefenen en van muziek hou. Kunst- en antiekhandelaar omdat ik altijd benieuwd ben naar alle verhalen achter de kunst- en antiekobjecten die te koop zijn. Wie heeft ze ooit in zijn/haar bezit gehad? In welke huiskamer hebben ze gestaan? Wat waren dat voor soort mensen enzovoort. Het is een gedachte om je fantasie op los te laten!

Indien mijn leven verfilmd zou worden, dan zou deze acteur/actrice mij mogen spelen:

Margot Robbie. Een enorm mooie vrouw en toevallig een naamgenoot 😉

Bedankt voor jouw bijdrage, Margot!

Wil je zelf eens in de spotlight staan? Klik dan hier

Ben je op zoek naar iemand met kwaliteiten zoals Margot?

Neem dan contact met ons op!

simon@themaffia.be

You must be logged in to post a comment.
Menu