Professional in the Spotlight: Olga Lincautan

Maak kennis met onze nieuwe ‘Professional in the Spotlight’, Olga Lincautan. Wij stelden Olga enkele interessante en persoonlijke vragen. Dit wist zij ons te vertellen…

Bovendien geniet ik enorm van het directe contact met klanten,

het geeft me veel energie.

Olga Lincautan – Freelance Brand Designer

Een introductie

Ik ben Olga, een brand designer en het gezicht achter Minn, een kleine ontwerpstudio waar passie voor vormgeving en liefde voor papier samenkomen. De focus ligt op het tot leven brengen van (merk)verhalen, vanaf het concept tot de afwerking, steeds met veel oog voor detail. Ik  geloof in het ‘less is more’ principe en omarm de kracht van woorden, kleuren en papier om een verhaal te vertellen. Ik laat me inspireren door zowel speelsheid als minimalisme. In mijn ontwerpen zoek ik naar een balans tussen plezier en eenvoud.

Hoe ben je in de sector terechtgekomen? 

Tijdens mijn studie liep ik stage bij een klein reclamebureau. De manier van werken, de sfeer en de projecten deden mij nog meer beseffen dat ik graag in de toekomst mijn eigen bedrijf wilde starten. Meteen nadat ik was afgestudeerd, heb ik een btw-nummer aangevraagd en ben ik stap voor stap begonnen met het leggen van de basis voor waar ik nu sta. Na wat omzwervingen bij andere reclamebureaus en het runnen van een  onderneming in de huwelijkssector, ben ik teruggekeerd naar mijn oorspronkelijke passie: branding en grafisch ontwerp.

Hoe ziet je work-life balance er uit?

Op dit moment werk ik parttime voor een overheidsinstantie en parttime als freelance grafisch en brand designer.. Ik heb twee kleine kinderen dus van een echte work-life balans is (nog) geen sprake maar na bijna 10 jaar ‘ondernemen’ heb ik wel een manier gevonden om enige vorm van evenwicht te bewaren. Dit doe ik bijvoorbeeld door vaste werkdagen in te plannen en bewust het weekend vrij te houden. En als er onverwachte gebeurtenissen zijn, zoals zieke kinderen of belangrijke deadlines, durf ik ook mijn agenda vrij te maken. Flexibiliteit is hierbij het codewoord.

Wat is volgens jou het grootste voordeel om als freelancer te werken?

Ik vind het heerlijk om mijn agenda te vullen met projecten waar ik echt enthousiast van word. Het geeft me de vrijheid om buiten mijn comfortzone te werken en nieuwe uitdagingen aan te gaan die ik misschien niet zou krijgen met een vaste job. Bovendien geniet ik enorm van het directe contact met klanten, het geeft me veel energie.

Waarom zou een bedrijf voor jou moeten kiezen?

Mijn troeven zijn mijn inlevingsvermogen, nieuwsgierigheid, sterk conceptueel denken en flexibiliteit. Uiteraard ook mijn 12 jaar aan ervaring in de sector en mijn expertise op vlak van drukwerk.

Waar geef je met plezier geld aan uit?

Lekker eten, mijn interieur, reizen en fonts. :p

Wat is het grappigste moment dat je ooit meemaakte op de werkvloer?

Een gigantisch pallet aan bierkaartjes laten leveren op kantoor in plaats van rechtstreeks bij de klant.

Als je eens een maand een totaal andere beroep zou mogen uitoefenen, welk zou dat zijn & why?

Het lijkt me super boeiend om een keer een andere job uit te oefenen. Momenteel denk ik aan architect of barista. Het lijkt me heerlijk om eens vanuit een totaal ander perspectief iets te creëren.

Bedankt voor jouw bijdrage, Olga!

Wil je zelf eens in de spotlight staan? Klik dan hier

Ben je op zoek naar iemand met kwaliteiten zoals Olga?

Neem dan contact met ons op!

simon@themaffia.be

You must be logged in to post a comment.
Menu