Professional in the spotlight: Veerle Van Hoecke

Dit is Veerle, copywriter en open voor hr-uitdagingen. Ik heb een atypisch parcours afgelegd en net dat geeft me de blik die ik nu heb. Ik zet mijn ervaring in om informatie helder te verwoorden, aangenaam en behapbaar voor de lezer. Zodat die meer weet, beter kan beslissen en in actie schiet.

Hoe ben je in de sector terecht gekomen? 

Ik heb een achtergrond in projectmanagement, sales en presales, en heb een aantal raakpunten met hr in mijn parcours. Na 12 jaar maakte ik een carrièreswitch. Nu volg ik mijn passie: de juiste woorden vinden voor hr-uitdagingen. Denk aan rekruteringscommunicatie, maar ook e-learning modules en noem maar op.

Hoe ziet je work-life balance er uit?

Best wel goed. Er zijn piekmomenten, er zijn rustigere dagen. Da’s oké voor mij.

Wat is voor jou het grootste voordeel om als freelancer te werken?

De vrijheid om je klanten een oplossing te bieden waar je zelf enthousiast over bent. En voor jezelf, de vrijheid om je eigen prioriteiten te stellen.

Waarom moet een bedrijf voor jou kiezen?

Teams die iemand zoeken die eerst het grotere geheel ziet en dan in de details duikt, die moeten bij mij zijn. Eerst waarom, voor wie en wat, en dan het echt leuke gedeelte: hoe. Ik probeer tot de essentie te komen en er dan iets moois van te maken.

Heb je tips voor andere (startende) freelancers?

Alle clichés: waag de sprong, follow your own path, bouw aan je netwerk, if you can’t bill it, kill it, … Je komt ze sowieso tegen op je pad en merkt vanzelf wel welk cliché je gewoon even moest horen.

Als je eens een maand een totaal andere beroep zou mogen uitoefenen, welk zou dat zijn & why?

Ik voel wel iets voor Natural Language Processing engineer.

Wat is de beste film die je ooit hebt gezien en waarom?

De ‘beste’ is veel gezegd, maar ik denk aan Bullets over Broadway: een film van Woody Allen, waarin hij zelf niet meespeelt. Verder ben ik ook grote fan van de gebroeders Marx.

Indien mijn leven verfilmd zou worden, dan zou deze acteur/actrice mij mogen spelen:

Jennifer Saunders. Omdat humor belangrijk is.

Bedankt voor jouw bijdrage, Veerle!

Zelf in de spotlight staan?

You must be logged in to post a comment.
Menu