Freelancer in the spotlight

Ik ben een creatieve duizendpoot met een strategisch inzicht.
Zowel technisch als creatief. 

Tiemen – Freelance marketeer & grafisch designer

Waar ben je goed in?

Mijn goesting doen, branding en design. Meedenken naar oplossingen en zoeken naar uitdagingen, welke deze ook zijn.

Hoe ben je in de sector terecht gekomen? 

Na een eerste ervaring in een van ’s werelds grootste reclamebureaus ben ik beginnen freelancen. In dat bureau heb ik toen zo veel geleerd dat ik deze kennis wou delen. Een anecdote ontstond daar: Tiemen, dat is het verkeerd geschreven meervoud van team. Ik werkte in eerste plaats voor de hoofdsstrateeg, maar tussendoor hielp ik creatie en projectmanagement. Ik genoot een technische en creatieve vooropleiding, van video tot grafisch ontwerp. Ik combineer alles en net daardoor pas ik niet in het vakje van een traditionele functie.

Hoe ziet je work-life balance er uit? 

Verschrikkelijk, maar dit is wel aan het verbeteren. Ik moet mezelf soms echt stopzetten. Als ik me in iets heb vastgebeten laat ik het maar moeilijk los. Tegenwoordig lukt het me beter om tijdig stop te zeggen.

Wat is voor jou het grootste voordeel om als freelancer te werken?

Vroeger zou ik gezegd hebben “vrijheid, ik kies mijn dagen zelf”, nu weet ik dat het in eerste plaats gaat om doen wat je echt graag doet. Alleen zo blijf je energie hebben om jezelf in gang te zetten elke morgen. Ik neem soms opdrachten met als doel er zelf uit te leren. Ik hoop binnenkort vertrouwd genoeg te zijn met Python om daar een eerste ervaring in op te doen. 

Waarom moet een bedrijf voor jou kiezen? 

Ik ben een creatieve duizendpoot met een strategisch inzicht. Zowel technisch als creatief. Ik deins niet terug voor het onbekende. Ik probeer en leer samen met de klant zodat we ervaringen en ideeën kunnen uitwisselen. The box is puur fictie, gemaakt om mensen een vals gevoel van veiligheid te geven. 

Nog tips voor andere (startende) freelancers:

Durf nee te zeggen. Ook al heb je het geld nodig, wees kritisch en blijf objectief. Wil ik dit doen? Welk gevoel heb ik over deze opdracht? Elke opdracht moet in je portfolio passen. Sta je niet achter het resultaat dan eindig je met een portfolio waar je onzeker van wordt.

Wat is jouw levensmotto?

The box is puur fictie, gemaakt om mensen een vals gevoel van veiligheid te geven. “we doen dit al jaren zo…” Als je het niet probeert zal je het nooit kunnen of weten. Een doos gebruik je om op te ruimen, verhuizen of verstoppen.

Wat is er behalve een internetverbinding onmisbaar voor jou in je werkomgeving?

Mijn boekje. Al mijn ideeën, haalbaar, onhaalbaar en absurd staan hier in. Hersenkronkels schrijf ik hier in weg. Een slecht idee bestaat niet, die zijn enkel onhaalbaar in huidige vorm.

Deze plaats staat op mijn bucket list omdat …

Madison Avenue, hier is het allemaal begonnen.

Als je eens een maand een totaal andere beroep zou mogen uitoefenen, welk zou dat zijn & why?

ERP proces ontwikkelaar. In theorie iets helemaal anders en niet creatief. Ik heb ooit als tijdelijk administratieve versterking mijn eigen proces geautomatiseerd aan de hand van een eenvoudige query. Ik denk dat ik goed in ben, vandaar dat ik mezelf ben aan het leren programmeren in SQL en Python. Creativiteit betekent voor mij dat ik dingen zie die anderen niet zien.

Een hele dikke merci, Tiemen!

Zelf in de spotlight staan?

You must be logged in to post a comment.
Menu