Freelancer in the spotlight

Een sfeer capteren en rust brengen in die beelden, daar zorg ik voor. Door ervaring in persfotografie kan ik snel werken, improviseren en mooie beeldverhalen vertellen. Krachtige copy maken dat verhaal af.

Julie – Freelance Fotograaf & Content Marketeer


Hoe ben je in de sector terecht gekomen?

Na mijn studies ben ik in een headhunterkantoor beland. Research voor een klant in plaats van voor een krant. Maar mijn creatief ei kon ik er niet kwijt. Ik heb ontslag genomen en ben als fulltime freelancer heel gericht beginnen solliciteren bij vakbladen. Toen die bal begon te rollen, was ik vertrokken.


Hoe ziet je work-life balance er uit?

Ik werk graag, dus die balans zit goed zolang ik die tijd vul met projecten die ik met hart en ziel uitvoer.


Wat is voor jou het grootste voordeel om als freelancer te werken?

Het grootste voordeel om als freelancer te werken is dat ik zo veel blijf bijleren. Vroeger zei ik vrijheid, maar dat is relatief. De kennis die ik blijf vergaren is absoluut.


Waarom moet een bedrijf voor jou kiezen?

Een bedrijf moet niet, maar mag voor mij kiezen als ze iemand zoeken die meedenkt en -werkt aan producten die de wereld verbeteren voor mens, dier en maatschappij. In mijn pakket zitten loyaliteit, liefde voor deadlines en mental ownership.


Waar geef je met plezier geld aan uit?

Heerlijke cappuccino’s en laIe macchiato’s. Kleine verwennerijen, grote beloningen.


Wat is jouw levensmotto?

Alles komt goed.


Wat is er behalve een internetverbinding onmisbaar voor jou in je werkomgeving?

Voor mijn werkomgeving thuis: mijn hoofdtelefoon of noice cancelling in-ears om gefocust te werken. Buitenshuis mijn camera en een schrift om te noteren. Ik probeer zo onafhankelijk mogelijk van materiaal te kunnen werken.


Wat is het grappigste moment dat je ooit meemaakte op de werkvloer?

Mijn hond die begint te dromen en geluidjes maakt tijdens een webinar.


Vul aan: Ik kan niet leven zonder mijn …

Stilte. Het is de opperste vorm van rust en zo’n luxueus goed in deze tijd. Stille momenten maken mij een beter mens.


Deze plaats staat op mijn bucket list omdat …

Fiji. Een afgelegen eiland aan de andere kant van de wereld, het voelt aan en is ook een beetje reizen in de tijd naar een prachtig paradijs.


Als je eens een maand een totaal andere beroep zou mogen uitoefenen, welk zou dat zijn en waarom?

Tuinman, het is met de handen werken, buiten en een andere manier van creatief denken. Ik houd van de natuur, maar heb absoluut geen groene vingers.


Wat is de beste film die je ooit hebt gezien en waarom?

Ik ben fan van de The Lord of The Rings-trilogie. Ik heb de extended editions meermaals bekeken, alsook de making of. De soundtracks zijn grijs gedraaid.


Indien mijn leven verfilmd zou worden, dan zou deze acteur/actrice mij mogen spelen:

Scarlett Johansson. Ik vind haar een prachtige vrouw. Ik leerde haar kennen in The Horse Whisperer en North. Ze speelt veelal sterke en slimme personages en zo wil ik zelf ook graag gepercipieerd worden.

Thank you, Julie!

Zelf in de spotlight staan?

You must be logged in to post a comment.
Menu