Freelancer in the spotlight

Peter, marketing automation consultant

Freelancer worden is mijn 10de job. Ik heb bij verschillende agencies gewerkt maar ook aan de klantzijde bij onder meer Kinepolis. Mijn sterkte ligt bij het feit dat ik op verschillende niveaus kan meedenken. ‘An IT’er turned marketeer’ zeg maar.

Hoe ben je in de sector terecht gekomen?

Ik ben informaticus van opleiding maar heb even moeten zoeken om mijn ‘niche’ te vinden. Toen ik via mijn job bij Kinepolis marketing automation leerde kennen, had ik mijn roeping gevonden. Vooral omdat de job zo afwisselend is.

Hoe ziet je work-life balance er uit?

Omdat ik nog maar net gestart ben, doe ik redelijk wat uren om mijn zaak goed van de grond te krijgen. Ik zorg dat ik nog tijd heb voor ontspanning maar voorlopig vind ik het supertof om te kunnen ondernemen.

Wat is voor jou het grootste voordeel om als freelancer te werken?

Bij agencies kreeg ik vaak te horen dat ik iets teveel alleen werkte. De klanten zelf daarentegen waren tevreden omdat ze wisten dat ze altijd bij mij persoonlijk terecht konden. Nu is dit geen probleem meer. Ik bén de agency en klanten werken altijd via mij. Zo heb ik het liefst en ik merk dat klanten dit ook ten zeerste appreciëren.

Waarom moet een bedrijf voor jou kiezen?

Vooral als je iemand zoekt die allround en ervaren is en snel zaken in gang kan zetten. Er zijn veel jonge mensen die in een bepaald deelgebied van digital marketing beter en waarschijnlijk ook goedkoper zijn dan mij maar ze missen soms het groter beeld.

Waar geef je met plezier geld aan uit?

Technologie en fietsen. Ik merk dat de laatste jaren steeds meer technologie ons huis binnenkomt : smartwatches, smart speakers, stofzuigerrobots, …. Daarnaast heb ik een voorkeur voor Italiaanse fietsen en daar kruipt sowieso wat geld in.

Als je eens een maand een totaal andere beroep zou mogen uitoefenen, welk zou dat zijn en waarom?

Ik zou wel es autoverkoper willen zijn. Iedereen die mij wat kent weet dat ik een passie voor auto’s heb en ik kijk er dan ook naar uit om zo snel mogelijk elektrisch te rijden. Ik vraag me af of mijn passie en kennis me zou helpen als verkoper om effectief auto’s aan de man te brengen.

Wat is de beste film die je ooit hebt gezien en waarom?

Dat blijft toch The Matrix, een film uit de tijd dat je je ellebogen moest gebruiken om een goeie plaats in de cinema te bemachtigen. Het blijft gewoon een topfilm qua verhaal en sfeer die nu nog steeds andere films beïnvloedt.

Merci, Peter!

Zelf in de spotlight staan?

You must be logged in to post a comment.
Menu