Professional in the Spotlight: Victoria Buylaert

Maak kennis met onze nieuwe professional in de kijker, Victoria Buylaert! Victoria is freelance creative bij haar eigen Captain Creative en daarnaast event- en communication manager bij het Gentrepreneur project van de Ugent. Een hele mond vol, tegelijk is Victoria een dame met veel uiteenlopende interesses. Ooit was een job als rechercheur bij de Belgische politie een mogelijk carrièrepad, vandaag geeft ze keynotes om jongeren te inspireren in wat ze willen worden.

Wij stelden Victoria enkele interessante en persoonlijke vragen. Dit wist ze ons te vertellen…

Ik ben heel selectief in de projecten die ik aanneem omdat ik het belangrijk vind dat er een match is tussen de klant en mij. Als ik het gevoel heb dat de klant een erg verschillende stijl of aanpak zoekt dan de mijne, dan is het slimmer op het project links te laten liggen. Een goede fit met je opdrachtgever is een must!

Victoria Buylaert – freelance content creator

Een introductie

Mijn focus als consultant? Toffe content maken! Mijn stijl is vooral “bold” en “fun” met 1 doel: to entertain. Je kan je onderneming zo veel persoonlijkheid geven door het type content dat je post. Tegenwoordig speelt dit steeds een grotere rol wanneer potentiële klanten een keuze maken.

Één van de leukste projecten waar ik aan mee mocht werken was content maken voor een video commercial van Lipton Ice Tea. Dat vond ik ontzettend spannend gezien dit geen kleine naam is! Ook het geven van een gastcollege over TikTok aan studenten van de KdG is een project die me als young professional deed groeien.

Hoe ben je in de sector terechtgekomen? 

Tijdens mijn postgraduaat aan de Belgian Advertising school hebben wij voor 6 weken een pop-up agency opgericht genaamd Lemonaid. Toen heb ik ontdekt hoe leuk ik het vond om content te maken en bezig te zijn met all things social media.

Hoe ziet je work-life balance er uit?

Momenteel is dat nog wat zoeken. Ik combineer een full-time job als event manager met freelance content creator zijn dus dat is niet altijd even makkelijk. Het gebeurt dat ik mooie opportuniteiten moet laten vallen omdat ik gewoonweg geen tijd heb. Dat is soms erg jammer, al kan in ontstressen door een goede sessie kickboxing 😉 Het zijn alleszins avonturen waarvan ik heel veel bijleer.

Wat is volgens jou het grootste voordeel om als freelancer te werken?

Als freelancer heb je de mogelijkheid om je eigen projecten te kiezen. Ik ben heel selectief in de projecten die ik aanneem omdat ik het belangrijk vind dat er een match is tussen de klant en mij. Als ik het gevoel heb dat de klant een erg verschillende stijl of aanpak zoekt dan de mijne, dan ben ik daar ook heel eerlijk over en verwijs ik ze door naar iemand anders. Op die manier verspil ik niemand hun tijd en zorg ik ervoor dat ik met veel enthousiasme en energie aan elk project begin dat wel bij me past.

Waar geef je met plezier geld aan uit?

Nieuwe tech die ik kan gebruiken voor het maken van leuke content. Statieven, microphones, apps… you name it! Verder spendeer ik graag geld aan eten, ook niet onbelangrijk 😉

Wat is jouw levensmotto?

Rejection is redirection. Sta niet stil wanneer het niet loopt zoals je had gehoopt. Uit gemiste kansen komen nieuwe uitdagingen boven drijven dus focus je altijd op de toekomst!

Wat is er behalve een internetverbinding onmisbaar voor jou in je werkomgeving?

Planten en een waterdispenser. En snacks. Vééééél snacks.

Als je eens een maand een totaal ander beroep zou mogen uitoefenen, wat zou je kiezen?

FBI-agent. Lijkt me alvast géén saaie job. En met een geweer kunnen schieten lijkt me ook wel een coole skill. Zet dat maar eens op je cv 😉

Bedankt voor jouw bijdrage, Victoria!

Wil je zelf eens in de spotlight staan? Klik dan hier

Ben je op zoek naar iemand met kwaliteiten zoals Victoria?

Neem dan contact met ons op!

simon@themaffia.be

You must be logged in to post a comment.
Menu