Freelancer in the spotlight

Sara, freelance copywriter en marketeer

Mijn meisjesdroom was schrijfster worden. En dat werd ik ook! Geen romanschrijfster zoals ik toen in gedachten had, maar freelance copywriter. Ik schrijf voornamelijk doelgerichte teksten: de juiste, overtuigende boodschap voor uw doelpubliek. Websites en social mediakanalen verzorg ik als marketeer met veel plezier. Ik heb ervaring in verschillende sectoren, namelijk in fondsenwerving, HVAC en hernieuwbare energie.

Sara

Hoe ben je in de sector terecht gekomen?

Na mijn studies Taal-en Letterkunde wilde ik graag aan de slag in de reclamewereld. Ik belandde eerder toevalling in de fondsenwerving. In mijn eerste job was ik verantwoordelijk voor de communicatie van een NGO. Nadien bleef ik actief in marketing en communicatie.

Hoe ziet je work-life balance er uit?

Meestal start ik de dag met een wandeling: een frisse neus ophalen, zon en zuurstof scheppen. Zo ben ik meteen in volle form om te werken. Aangezien ik meestal van thuis uit werk, verlies ik geen tijd aan woon-werk-verkeer. Daardoor heb ik meer tijd over voor het huishouden en mijn hobby’s. Een prima work-life balance dus wat mij betreft ?.

Wat is voor jou het grootste voordeel om als freelancer te werken?

Niet gebonden zijn aan kantooruren en dus volgens mijn eigen bioritme kunnen werken. Voor mij als uitgesproken avondmens is dat het grootste voordeel.

Waarom moet een bedrijf voor jou kiezen?

Ik ben een gedreven “mede-werker” als freelancer: als ik mij voor een bedrijf inzet, doe ik dat voor de volle 100%. Ik heb een analytische geest en ga efficiënt tewerk, daardoor voer ik opdrachten goed en snel uit.

Waar geef je met plezier geld aan uit?

Cadeautjes, reizen, lekker eten

Wat is jouw levensmotto?

Life isn’t about waiting for the storm to pass, it’s about learning to dance in the rain.

Wat is er behalve een internetverbinding onmisbaar voor jou in je werkomgeving?

Rust

Wat is het grappigste moment dat je ooit meemaakte op de werkvloer?

Oh jee, ik kan niet kiezen … Op mijn laatste vaste job hebben we onnoemelijk veel grappige momenten meegemaakt ?

Vul aan: Ik kan niet leven zonder mijn …

… geliefden

Deze plaats staat op mijn bucket list omdat …

Nepal. De natuur en de sfeer daar trekken mij enorm aan.

Als je eens een maand een totaal andere beroep zou mogen uitoefenen, welk zou dat zijn en waarom?

Schilder. Ik werk graag met mijn handen en tijdens het schilderen komt mijn brein tot rust.

Wat is de beste film die je ooit hebt gezien en waarom?

Moeilijke vraag…

Ik ben sowieso fan van Quentin Tarantino films maar ook films als Amélie Poulain, Pauline & Paulette, Rain Man, The Revenant … horen in mijn top tien. Laat ons zeggen dat ik verre van fan ben van de doorsnee Amerikaanse film met voorspelbaar plot en happy end  ?

Indien mijn leven verfilmd zou worden, dan zou deze acteur/actrice mij mogen spelen:

Liv Tyler, mét elfenoortjes en Elfs sprekend ?

Thanks, Sara!

Zelf in de spotlight staan?

You must be logged in to post a comment.
Menu