Day in the life van een freelancer

Roel

Roel, freelance copywriter & reisreporter

Ik zie elke opdracht als “Orde scheppen in de chaos”. Een stevige portie wettekst die in een overzichtelijke blogtekst moet worden gegoten? Challenge accepted! Een maandenlange reis samenvatten in enkele pagina’s? Check!

Wat is jouw levensmotto?

Een droom is een plan dat nog gesmeed moet worden.

Hoe ziet jouw dag eruit?

Als digital nomad is geen dag dezelfde. In 2019 verkende ik het hoge noorden van West-Canada: The Yukon. Tijdsverschil met Belgische opdrachtgevers: 9u. Aangezien ik het zelfstandig schrijven waar mogelijk met een lokale job combineer, komt er dagelijks een nieuwe planning bij kijken.

Een voorbeeld van zo’n drukke dag:

07:00 – 09:00 : Koffietje in een lokaal koffiecafé om via Skype een opdracht te overlopen. Dit doe ik liefst ’s ochtends, zo kan de klant zijn of haar werkdag positief afsluiten met mijn vrolijke ochtendenthousiasme. Bovendien kan ik zo al een ruw draaiboek van de opdracht uitwerken dat overdag in m’n achterhoofd meer en meer vorm krijgt.

09:00 – 16:00 : Avontuurlijke kids begeleiden op hun zomerkamp. Rotsklimmen, kanoën, vuur maken en hen leren over respect voor de natuur; een geweldige aanvulling voor mij als natuurliefhebber en avonturier.

16:00 – 18:00 : Tijd voor eigen avontuur om het hoofd leeg te maken. The Yukon heeft prachtige klimmassieven en mountainbikepaden, dus keuze te over om met een frisse blik aan m’n schrijfwerk te beginnen. 

19:00 – 23:00 : Research en schrijven! De opdrachten in mijn eerste freelance jaar waren zo gevarieerd dat ik me telkens in een nieuwe markt moest, nee, mocht onderdompelen. Helemaal in de opdracht opgaan met een knisperend kampvuur op de achtergrond, heerlijk!  

Het grootste voordeel van wat ik doe is dat ik kan schrijven van waar ik wil. Ik heb de sprong naar het freelancen gemaakt om mijn nomadendroom te concretiseren. Dit was geen gemakkelijke start aangezien ik dit opvang met lokale jobs. Op termijn wil ik voltijds van mijn opdrachten en reportages kunnen reizen en leven.

Als je eens een maand een andere job zou mogen uitoefenen, welke zou dat zijn en waarom?

Als kind keek ik heel het jaar uit naar de opendeurdag op de beroepsschool waar mijn vader lesgaf. Als ze me kwijt waren, vonden ze me in het houtatelier terug om de geur op te snuiven en met m’n vingers over het zachte hout te gaan. Als een lokale meubelmaker me ooit een maand op sleeptouw wil nemen, dan grijp ik die kans met beide handen.

Ben jij een freelancer en wil je een typische dag in jouw leven delen? Contacteer ons via: simon@themaffia.be

You must be logged in to post a comment.
Menu