Professional in the Spotlight: Joke Vereecke

Een nieuwe week staat gelijk aan een nieuwe freelancer in de spotlight! En deze week valt de eer te beurt aan SEO & UX Copywriter, Joke Vereecke! Benieuwd naar wie Joke is?

Wel, Joke is een rasechte verhalenverteller die streeft naar “content with intent”. Zo gaat ze steevast voor content die niet alleen intrigeert, maar ook activeert. Oog voor detail, een hands-on aanpak en een hart dat razendsnel klopt voor haar vak, dat is waar Joke voor staat. Ze houdt ervan om (merk)verhalen tot leven te brengen en toe te werken naar een digitaal schot in de roos!

Joke beschikt over een ruim arsenaal aan skills. Zo schrijft ze scroll-stoppende SEO- en UX-content in zowel Nederlands als Engels, en dit over uiteenlopende topics, in diverse schrijfstijlen. Ook storytelling, zoekwoordonderzoek, vertalen (NL-EN), pientere contentstrategieën, user journey mapping, project- en teammanagement, proofreading en coaching behoren tot haar professionele skills.

Wil je meer te weten komen over Joke? Wij stelden haar enkele vragen! Dit wist ze ons te vertellen…

Voor mij is dit mijn droomjob! Ik kan elke dag mijn creativiteit de vrije loop laten, bedrijven hun verhaal tot leven brengen en bijleren over allerlei sectoren.

Joke Vereecke – SEO & UX Copywriter

Hoe ben je in de sector terechtgekomen? 

Ik heb Taal- en Letterkunde gestudeerd aan de Universiteit Gent en wou nadien heel graag in de communicatiesector werken, maar wist toen nog niet precies wat ik exact wou doen. Via een IBO-stage kon ik voor 6 maand terecht in een marketingbureau, waar ik ondergedompeld werd in de wereld van marketing en copywriting. Daar ontdekte ik mijn grote passie voor copywriting en sindsdien ben ik een copywriter in hart en nieren. Voor mij is dit mijn droomjob! Ik kan elke dag mijn creativiteit de vrije loop laten, bedrijven hun verhaal tot leven brengen en bijleren over allerlei sectoren.

Hoe ziet je work-life balance er uit?

Ik werk graag hard en vind het belangrijk om mijn dagelijkse doelen en deadlines te halen, maar probeer er ook steeds voor te zorgen dat ik genoeg tijd kan maken voor mezelf, mijn vrienden, familie en hobby’s. Deze balans is niet altijd makkelijk te behouden natuurlijk. Goed plannen en afwisselen lijkt me daarom belangrijk. Sommige dagen werk ik tot heel laat in de avond, andere dagen probeer ik wat vroeger te stoppen. Op die manier blijft het voor mij aangenaam en haalbaar 😊.

Deze balans is niet altijd makkelijk te behouden natuurlijk. Goed plannen en afwisselen lijkt me daarom belangrijk.

Joke Vereecke – SEO & UX Copywriter

Waarom moet een bedrijf voor Joke Vereecke kiezen?

Ik ga altijd de ‘extra mile’ en ben niet bang van een uitdaging, ik hou er net van. Wil je graag dat ik webpagina’s of blogposts schrijf over cleanrooms, spanplafonds of GNSS receivers? Geen probleem, ik pak het met beide handen aan en ga er de volle 200 % voor.

Wat is voor jou het grootste voordeel om als freelancer te werken?

Je komt als freelancer in contact met zoveel verschillende boeiende mensen en sectoren, waardoor je enorm veel bijleert op korte tijd. Iedereen die je ontmoet en elk project dat je doet, laat je verder groeien als professional én als persoon.

“Iedereen die je ontmoet en elk project dat je doet,

laat je verder groeien als professional én als persoon.”

Joke Vereecke – SEO & UX Copywriter

Waar geef je met veel plezier geld aan uit?

Food 😊! Ik ga supergraag uit eten met vrienden.

Wat is jouw levensmotto?

A journey of a thousand miles begins with a single step“. Grote doelen bereik je door ze stap voor stap waar te maken.

Zonder wat zou je niet kunnen leven?

Mijn vrienden, familie én piano! Ik speel al 20 jaar piano en ben echt dol op mijn instrument 😊.

Bedankt voor jouw bijdrage, Joke!


Wil je zelf eens in de spotlight staan? Klik dan hier

Ben je op zoek naar iemand met kwaliteiten zoals Joke?

Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen!

simon@themaffia.be

You must be logged in to post a comment.
Menu