Freelancer In The Spotlight

Als art director en grafisch ontwerper hou ik ervan om het volledig inhoudelijke en visuele plaatje te ontwikkelen.

Freya, Freelance Creatief Grafisch Ontwerper


Wanneer alle puzzelstukjes samenvallen, smelt mijn hart. Het ontwikkelen van huisstijlen, van logo tot websites, van  prints tot fotografie, is het liefste wat ik doe. Mijn specialisatie in print zorgt ervoor dat elk project zijn eigen specifieke uitstraling heeft, van papier tot inkt. Ik blijf graag ontdekken wat de mogelijkheden zijn om daarin te blijven experimenteren.


Hoe ben je in de sector terecht gekomen?

Al van kinds af aan was ik bezig met beeld en kunst. Niet verwonderlijk dat ik vanaf het 3e middelbaar naar het kunstonderwijs ben gegaan. In 2014 behaalde ik mijn diploma Master in de Beeldende Kunst – Grafisch Ontwerp aan Sint Lucas Antwerpen. Sindsdien ben ik actief binnen de grafische wereld, zowel commercieel als met mijn eigen projecten.


Hoe ziet je work-life balance er uit?

Ik werk veel en steeds heel toegewijd, en soms is de knop moeilijk af te zetten. Ik kan ook bewust mijn laptop en telefoon even weg leggen om te gaan ijsberen, lopen, een weekendje weg of met vrienden af te spreken. Van een gezellig etentje kan ik zo genieten, steeds benieuwd naar de verhalen van mijn vrienden. 


Wat is voor jou het grootste voordeel om als freelancer te werken?

De zelfontwikkeling en creatieve projecten die steeds op mijn pad komen. Door interessante mensen en bedrijven te leren kennen, leer ik steeds bij. Daaruit volgen vaak ook nieuwe opdrachten, waardoor de afwisseling groot is. Dat houdt het voor mij het spannend en uitdagend!


Waarom moet een bedrijf voor jou kiezen?

Altijd proactief en in dialoog met de klant, kijk ik steeds naar de specifieke noden. Ik heb een heel persoonlijke aanpak en voel goed aan wat de klant wenst. Zowel tijdens het creëren van nieuwe concepten als werken binnen een huisstijl kom ik steeds met frisse voorstellen. Mijn flexibiliteit, optimisme en zelfstandigheid stelt mij in staat om binnen uiteenlopende omgevingen steeds een goed resultaat te bekomen. 


Wat is er behalve een internetverbinding onmisbaar voor jou in je werkomgeving?

Een goede muziek afspeellijst! Daarvan kan ik echt in een goede vibe geraken.


Deze plaats staat op mijn bucket list omdat …

Spitsbergen in Noorwegen. Omdat Noorwegen een prachtig land is, de natuur maakt je klein en stil. Heerlijk om er te gaan hiken. Maar vooral om ooit eens het Noorderlicht te kunnen zien. Volgens mij een magisch moment, en dicht bij natuurverschijnselen te kunnen staan. One day…


Als je eens een maand een totaal andere beroep zou mogen uitoefenen, welk zou dat zijn en waarom?

Parketier. Tijdens onze verbouwingen ben ik daar een eerste keer mee in aanraking gekomen. Het is zo mooi om het hout te voelen en zelf te leggen. Een zware klus als perfectionist om een mooie vloer zelf te leggen, maar het is o zo fijn om het van a tot z zelf te maken. Het lijmen, leggen, nieten, boenen … De tijd vliegt en je bent non stop met je handen bezig.


Gracias, Freya!

Zelf in de spotlight staan?

You must be logged in to post a comment.
Menu