Professional in the Spotlight: Indy van Vroonhoven

Maak kennis met onze nieuwe ‘Professional in the Spotlight’, Indy van Vroonhoven. Wij stelden Indy enkele interessante en persoonlijke vragen. Dit wist hij ons te vertellen…

Als je iets graag doet,

ga je er voor de volle 100% voor.

Indy van Vroonhoven – Freelance Fotograaf en videograaf

Een introductie

Uitgerust met mijn camera, ga ik actief op zoek naar boeiende verhalen. Mijn missie is om bedrijven te ondersteunen bij het optimaal vormgeven van hun content, of het nu gaat om bedrijfsvideo’s, testimonials of het vastleggen van evenementen. Het leukste aan mijn werk is om bij bedrijven te komen waar je normaal gezien nooit in contact mee zou komen. Zo stond ik al in de ondergrondse stelplaatsen van de MIVB en in de fabriek van een grote deurenfabrikant. De tofste job was een week in Spanje doorbrengen om daar een wielerploeg te volgen voor één van hun sponsors.

Hoe ben je in de sector terechtgekomen? 

Toen ik de schoolbanken achter me liet, ging ik meteen aan de slag bij een agency. Ik werd ondergedompeld in deze wereld en leerde enorm veel bij op allerhande vakgebieden. Het voordeel van een agency is dat je enorm veel mensen rondom je hebt die kennis met je kunnen en ook willen delen. Foto en video zijn al jarenlang twee passies voor me. Tijdens mijn periode in het agency heb ik deze skills verder mogen ontwikkelen. Ik werkte mee aan allerlei producties voor grote namen als Michelin, bol.com en Primagaz. Inmiddels bevind ik me in de luxepositie dat ik van mijn hobby mijn werk heb kunnen maken. Na een kleine vijf jaar in loondienst, heb ik de sprong gewaagd naar voltijds zelfstandige. Een spannende stap maar inmiddels kan ik vol trots zeggen dat het een goede beslissing was. Dit keer écht m’n eigen ding doen, nieuwe mensen en bedrijven leren kennen en vooral coole dingen maken.

Hoe ziet je work-life balance er uit?

Ze zeggen wel eens dat een zelfstandige altijd aan het werk is, dat probeer ik te vermijden. Ik vind het enorm belangrijk om de balans tussen werk en privé enigszins leefbaar te houden. Soms tot in de late uurtjes doorwerken hoort er ook gewoon bij, ’t is dat ik mijn werk enorm graag doe.

Wat is volgens jou het grootste voordeel om als freelancer te werken?

Als eigen baas heb je de vrijheid om te doen wat je écht graag doet. Combineer dit met nieuwe mensen en bedrijven leren kennen en je hebt wat mij betreft de jackpot te pakken. Daarnaast geeft het één-op-één-contact met mijn klanten me iedere dag een frisse dosis energie.

Waarom zou een bedrijf voor jou moeten kiezen?

Hetgeen wat ik doe, doe ik met veel liefde en passie. Dat zie je ook in mijn werk terug. Als je iets graag doet, ga je er voor de volle 100% voor. Ik ga dan ook voor de lange termijn en wil kwaliteitsvolle relaties opbouwen met de bedrijven waar ik mee samen mag werken.

Waar geef je met plezier geld aan uit?

Camera’s, lenzen en gear waarmee ik vervolgens aan de slag kan om mijn content weer nét wat beter te maken.

Deze plaats staat in mijn bucketlist omdat…

Ijsland! Vanwege het bizar fotogenieke landschap en om weg te zijn van het massatoerisme.

Wat is jouw levensmotto?

Just keep swimming, zoals een bekend visje dat ooit zei. Er komen doorheen je carrière veel dingen op je pad, zowel positieve als negatieve. Sta af en toe eens stil waar je al bent geraakt. Denk af en toe terug aan waar je een jaar geleden stond en waar je nu bent mogen komen.

Bedankt voor jouw bijdrage, Indy!

Wil je zelf eens in de spotlight staan? Klik dan hier

Ben je op zoek naar iemand met kwaliteiten zoals Indy?

Neem dan contact met ons op!

simon@themaffia.be

You must be logged in to post a comment.
Menu