Freelancer in the spotlight

Lara, freelance copywriter en content creator

Ik ontdekte mijn liefde voor design en lifestyle tijdens mijn eerste job als content creator in een creative agency en hoop nu die passie verder uit te diepen, idealiter omringd door inspirerende, fijne mensen.

Hoe ben je in de sector terecht gekomen?

Schrijven vormt de rode draad doorheen mijn leven. Wat ik voel/denk/ervaar, schrijf ik neer. Na mijn studie journalistiek was een carrière als copywriter dus een meer dan logische volgende stap.

Hoe ziet je work-life balance er uit?

Ik heb orde nodig dus begin steevast met een planning. Ik moet weten waar ik aan begin en op een mentale checklist kunnen terugvallen. Op die manier creëer ik rust in mijn hoofd, wat het veel makkelijker maakt om tussendoor écht te kunnen ontspannen.

Wat is voor jou het grootste voordeel om als freelancer te werken?

De interessante mensen en bedrijven die je gaandeweg leert kennen. Ik ben een spons als het aankomt op kennis en ervaring en doe niet liever dan bijleren. Freelancen verbreedt je wereld en dat maakt me optimistisch over mijn toekomst.

Wanneer moet een bedrijf voor jou kiezen?

Mijn enthousiasme en leergierigheid zijn mijn grootste troeven. Ik ben heel openminded en vindingrijk en stop niet tot ik tevreden ben. Ik doe niet liever dan mezelf helemaal ‘te smijten’.

Wat is er behalve een internetverbinding onmisbaar voor jou in je werkomgeving?

Een notitieboekje, instrumentale muziek en een rustgevend uitzicht.

Deze plaats staat op mijn bucket list omdat:

Ijsland. Er is niets beter dan de majestueuze natuur om balans te vinden en te herbronnen.

Als je eens een maand een totaal andere beroep zou mogen uitoefenen, welk zou dat zijn en waarom?

Ik werk ook zeer graag met mijn handen, bijvoorbeeld tekenen/boetseren/schilderen. Vandaar dat ik wel eens zou willen ervaren hoe het is om kunstenaar te zijn.

Thank you, Lara!

Zelf in de spotlight staan?

You must be logged in to post a comment.
Menu