Proud Productions: Lorenzo Vincencio

Hi, ik ben Lorenzo. Ik heb een bachelor in journalistiek maar werk tegenwoordig als freelance monteur bij Geronimo.

Daarom werk ik als freelancer: 

Lorenzo Vicencio

Voordien heb ik bijna 2 jaar voor de VRT gewerkt, maar na een tijdje was ik toe aan verandering. Daarom besloot ik om te gaan werken voor het productiebedrijf Sylvester waar ik een jaar lang corporate en event video’s heb gedaan. Maar na dat jaar snakte ik terug naar TV en zo heb ik mijn eerste stap als freelancer gezet en ben ik bij Geronimo terecht gekomen. Het project dat ik vandaag ga voorstellen was dan ook het eerste project dat ik bij hen heb gerealiseerd.

Mijn proud project: 

Het meest recente waar ik aan meewerkte is: ‘Helden van hier: Corona’. Deze opportuniteit kwam tot ontplooiing nadat ik als freelancer begon bij Geronimo in Antwerpen. Dit is een productiebedrijf dat zich focust op tv -en filmprojecten. Daar ging ik aan de slag als video editor en zo mocht ik meewerken aan de montage van het programma ‘Helden van hier’. Een programma gemaakt voor VTM waarin de kijkers een unieke kijk achter de schermen kregen.

Door de strikte maatregelen die door de overheid werden opgelegd i.v.m COVID-19 was het een grote uitdaging om het programma van thuis te monteren. Zo kregen we allemaal een grote harde schijf met materiaal en moesten we dagelijks cases monteren die gefilmd werden in verschillende ziekenhuizen, woonzorgcentra etc. Daarnaast was er iemand verantwoordelijk voor het opvolgen van het beeldmateriaal en om de zoveel dagen moesten we een pick-up doen om nieuwe beelden te hebben. Zo waren we constant up to date en konden de 8 afleveringen op tijd afwerken.

Tijdens dit project leerde ik mijn grootste les: dat ongeacht de omstandigheden waarin je vertoeft, je met een goede en strikte organisatie altijd een sterk resultaat kunt neerzetten. Het gaf me ook telkens een gevoel van voldoening wanneer ik zag dat we met het team een sterke aflevering in elkaar hadden kunnen steken. Daarnaast hebben we met deze reeks ontzettend veel bereik gehad en reclame door de talloze vermeldingen op TV. Al bij al een unieke ervaring die ik niet snel zal vergeten.

Mijn tip voor freelancers: 

Freelancers die iets gelijkaardig doen raad ik aan genoeg gepassioneerd te zijn. Iemand die gepassioneerd is over hetgeen dat hij doet zal hierdoor ook slagen en blijven volhouden. Je moet geduldig zijn, niet alles in 1 keer willen doen en georganiseerd blijven. Enkel dan kan je goed werk leveren.

Ben jij op zoek naar iemand met kwaliteiten zoals Lorenzo?

Neem dan contact met ons op!

You must be logged in to post a comment.
Menu