Freelancer in the spotlight

Ik ben van verschillende markten thuis: van tijdschriften, ontwerpen van boeken tot klein drukwerk en illustraties…

Sigrid – Freelance grafisch designer en illustrator

Ik heb ervaring in o.a. een evenementenbureau, communicatie—bureau, op de marketing afdeling van een bank. De eerste jaren van mijn loopbaan werkte ik in de wereld van de magazines. Nu werk ik freelance voor een reclamebureau.

Hoe ben je in de sector terecht gekomen? 

Als kind was ik altijd aan het tekenen. Rond m’n 17dewist ik wat ik wilde worden en besliste ik om grafische vormgeving te gaan studeren aan Sint Lucas Antwerpen. Kort na mijn studies kon ik beginnen bij De Persgroep.

Hoe ziet je work-life balance er uit? 

Ik werk gemiddeld 4 dagen per week voor een reclamebureau. Daarnaast werk ik ook nog voor de uitgeverij die ik samen met m’n man twee jaar geleden heb opgestart. Da’s een mooie mix die ook nog ruimte laat voor m’n gezin.

Wat is voor jou het grootste voordeel om als freelancer te werken?

Meer vrijheid. Je leeft meer van dag tot dag. Je kan je tijd meer zelf indelen.

Waarom moet een bedrijf voor jou kiezen? 

Door de jaren heb ik veel ervaring opgedaan. Ik ben van verschillende markten thuis: van tijdschriften, ontwerpen van boeken tot klein drukwerk en illustraties…

Nog tips voor andere (startende) freelancers:

De sprong wagen.

Waar geef je met plezier geld aan uit?

Lekker eten op restaurant, samen met m’n man of vrienden. 

Wat is jouw levensmotto?

Elk nadeel heeft z’n voordeel.

Wat is er behalve een internetverbinding onmisbaar voor jou in je werkomgeving?

Fijne collega’s, toffe werksfeer.

Heel erg bedankt, Sigrid!

Zelf in de spotlight staan?

You must be logged in to post a comment.
Menu