Freelancer in the spotlight

Jarenlang was ik de vlotte pen voor verschillende merken van Colruyt Group. Ondertussen schrijf ik de meest uiteenlopende opdrachten bij elkaar als enthousiaste freelancer.

Katrien, Freelance Copywriter

Als freelance copywriter maak ik van elke euh, jeweetwel, dinges, oftochzoiets … heldere teksten die iets doen met mensen. Of nog beter: teksten die mensen iets doen doen.


Hoe ben je in de sector terecht gekomen?

Van het één kwam het ander. Ik studeerde Germaanse Talen en Journalistiek omwille van mijn liefde voor taal. En dan … wist ik het even niet. Ik startte als leerkracht, duidelijk niet mijn ding. Daarna begon ik teksten te schrijven voor Colruyt. En dat was het helemaal!


Hoe ziet je work-life balance er uit?

Werk en leven zijn redelijk in balans. Ik werk wanneer dat voor mij het beste werkt. En dat is eerder in de late uurtjes dan ’s morgens in de vroegte. Een avondje doorknallen vind ik helemaal ok. Zeker als ik de dag erna rustig op kan staan met manlief en de puberdochters.


Wat is voor jou het grootste voordeel om als freelancer te werken?

De vrijheid om voor opdrachten te gaan die 100% op mijn lijf geschreven zijn. Het gevoel van klanten dan écht vooruit te kunnen helpen is top.


Waarom moet een bedrijf voor jou kiezen?

Ik ben nieuwsgierig en ik denk mee. En ik ga altijd op zoek naar de juiste woorden. De woorden die perfect passen bij een bedrijf of een merk. Ik weet de boodschap goed te vangen en maak er dan een zinnig idee van met rake copy die past bij de doelgroep.


Wat is jouw levensmotto?

No one is you and that is your power.

Alles lijkt soms al bedacht en geschreven. Maar niet door jou, op jouw eigenste manier.


Wat is er behalve een internetverbinding onmisbaar voor jou in je werkomgeving?

Geef mij maar koffie. Met melk.


Wat is het grappigste moment dat je ooit meemaakte op de werkvloer?

We bedachten onze eigenste afleveringen van ‘Het Eiland’ maar dan in Colruyt-stijl met enkele zotte, creatieve collega’s. Mijn specialiteiten waren ‘woorden in word’.


Bedankt, Katrien!

Zelf in de spotlight staan?

You must be logged in to post a comment.
Menu