Proud Productions: Mick Vanlimbergen

Dit is Mick! Hij werkte mee aan de creatie van een community platform voor de Spaanse topclub FC Barcelona. Dit platform heet de FC Barcelona World Penyes Federation en verbindt supportersgroepen van FC Barcelona over de hele wereld.

Mijn proud production
Wat was nu eigenlijk het doel van deze creatie? De creatie van een eigen communicatieplatform voor supporters van FC Barcelona, binnen en buiten Catalonië. Heel belangrijk: er moet een focus zijn op de relatie tussen de federatie en de club. Er kunnen onderling activiteiten worden georganiseerd en er kan clubnieuws gedeeld worden, los van de standaard platformen als Facebook etc.

Het eindresultaat is een wereldwijde community. Dit systeem maakt heel wat zaken rond de club makkelijker. Zo is het bijvoorbeeld makkelijker om tickets voor wedstrijden aan te kopen en te verdelen. Daarnaast wordt er ook ingezet op travel: georganiseerde busritten, aanvraag, toewijzing, identificatie, … Het systeem beschikt ook over een loyalty en rewarding systeem, uitgebreid met membership management.

Dit model dient nu trouwens ook als leidraad voor de Belgische topclub Royal Antwerp FC. Erg fijn om de impact van onze verwezenlijking ook dichter bij huis te zien.

Wat maakte het voor jou écht de moeite?

Mick (links) met oud-Barcelona voorzitter José Maria Bartomeu (rechts)

Het was erg leerrijk om in een internationale omgeving te werken en nieuwe feedback te krijgen. Ik leerde een nieuwe manier van denken en ontmoette fijne mensen. Dankzij deze ervaring heb ik nu een wereldwijd netwerk van interessante vrienden, collega’s, etc. Aangezien ik de werking van FC Barcelona al heel goed ken, ben ik onlangs ook gestart met het mee bepalen van een nieuwe business aanpak van de club in de EMEA-regio (Europa, Midden-Oosten en Afrika).

Mijn tips
Let altijd goed op met wie je werkt. In dergelijke grote projecten leer je heel veel interessante mensen kennen, maar soms valt het ook eens tegen. Laat je niet gek maken door mensen die willen profiteren van jouw werk of kwaliteiten. Wanneer je in team werkt is vertrouwen heel belangrijk.

Alle informatie over dit platform kan je vinden op: https://www.fcbworld.org/en

Bedankt, Mick!

Heb jij Mick nodig of iemand met dezelfde skills? Contacteer ons op simon@themaffia.be

You must be logged in to post a comment.
Menu