Proud productions: David

Mijn naam is David en vandaag de dag staan de woorden ‘big data’ en ‘digitale transformatie’ cantraal in mijn leven.

Daarom werk ik als freelancer: 

Als freelance IT manager werd veranderings- en transformatiemanagement mijn tweede natuur. Door mijn vele jaren aan ervaring heb ik de waarde van mensen goed ondervonden. Het heeft me geleerd dat je met de juiste mentaliteit, eerlijkheid en gezond verstand dingen voor elkaar krijg. Luisteren en met de juiste mensen praten, kan deuren openen en geweldige resultaten opleveren.

Mijn mantra: sta versteld van alles en iedereen, elke dag! Er valt altijd iets te leren.

Mijn proud project: 

Het project waar ik het meest trots over ben, is de opdracht voor Sanoma Media. Dit is een media uitgever van magazines zoals Libelle, Flair, Feeling. Het bedrijf was vollop bezig met de digitalisering van hun workflows en daarvoor werd ik gevraagd om de digitalisering te verzorgen voor de content. Alle teksten, beelden en lay-outs moest gedigitaliseerd worden?

Het leukste aan dit project vond ik de creatieve vrijheid voor ontwikkeling en uitvoering die ik had. Dit vond ik heerlijk. Daarnaast was deze opdracht ook zeer divers omdat ik met nieuwe technologieën, processen en flows kon werken. Dam, Elpical automatische beeldcontrole, Switch waren allemaal zaken die ik leerde kennen.

Maar ook de diverse contacten die ik kon leggen maakt deze job zo aangenaam. Dagelijks kwam ik in contact met nieuwe mensen. Van beeldagentschappen en creatieve leveranciers tot ontwikkelaars en digital publishing firma’s.

Door mijn werk kan het bedrijf veel besparen, efficiëntiewinst bereiken voor de productie van content en is de waarde van hun assets naar herbruik duidelijker. Als ik nu terugkijk, zou ik toch een aantal dingen aanpassen. Zo zou ik nu eerder gaan voor Channel neutral en rich content creatie. Er zijn ondertussen zeer goede oplossingen op de markt om op die manier te werken. Maar het meest van al zorgde het voor veel appreciatie.

Mijn tip voor freelancers: 

Wat ik geleerd heb is dat mensen de meest belangrijke schakel zijn in een bedrijf. Zij zijn de belangrijkste stakeholders in het bedrijf en zonder hen kan een bedrijf niet verder. Daarom vind ik het belangrijk dat er geïnvesteerd wordt in een efficiëntere manier van werken.

Voor iedereen die iets gelijkaardig doet zou ik aanraden zeker niet te klein starten. Teken het volledig plaatje maar val niet in details. Agile is de grootste winnaar op succes!

Ben jij op zoek naar iemand met kwaliteiten zoals David?

Neem dan contact met ons op!

You must be logged in to post a comment.
Menu