Professional in the Spotlight: Marthijn Klopper

Gespecialiseerd in concepting, copy/content writing en creative direction voor advertising en digital media. In het vak sinds 1998, freelance sinds 2012 voor met name reclame-agentschappen in België. Na zoveel jaar als creative gewerkt te hebben, zou ik nu liefst en job als creative director ambiëren. Of als zytholoog/biersommelier.


Marthijn – Freelance Concept provider/Creative copywriter/Creative director-coach

Hoe ben je in de sector terecht gekomen? 

Tijdens mijn opleiding communicatie/tekstschrijven ben ik via mijn huisgenoot terecht gekomen bij een van de eerste digital media agencies van Nederland. Van daaruit in de reclame beland.

Hoe ziet je work-life balance er uit?

Niet uitgebalanceerd genoeg. Ik pak nog steeds te weinig rust – maar dat komt ook omdat ik mijn werken gewoon leuk vind.

Wat is voor jou het grootste voordeel om als freelancer te werken?

Het grootste voordeel is dat je niet zo heel veel te maken hebt met ‘bureaupolitiek’. Ik kom enkel mijn ding doen en hoef me daardoor enkel daar op te focussen. Plus: de kans om veel bedrijven van binnen te zien.

Waarom moet een bedrijf voor jou kiezen?

Omdat ik ten eerste altijd streef naar zo origineel mogelijke ideeën – die liefst ook iets toevoegen aan het leven van de consument. En omdat ik rechtuit ben en zeg waar het op staat. Nederlander hé 😉 Dat is misschien wennen, maar kan ook verfrissend werken.

Wat is jouw levensmotto?

Today I’m going to do great things, but first: coffee!

Wat is er behalve een internetverbinding onmisbaar voor jou in je werkomgeving?

Een energieke sfeer, fun onderling en goeie koffie.

Als je eens een maand een totaal ander beroep zou mogen uitoefenen, welk zou dat zijn & why?

Naast een fervent koffieslurper ben ik ook een liefhebber van goede en bijzondere bieren. Ik wil dan ook een opleiding zythologie doen. Ik zou graag als biersommelier werken, en een eigen artisanaal bier willen brouwen. De ingrediënten heb ik al bedacht 😉

Bedankt voor jouw bijdrage, Marthijn!

Wil jij zelf eens in de spotlight staan? Klik dan hier

Ben jij op zoek naar iemand met kwaliteiten zoals Marthijn?

Neem dan contact met ons op!

simon@themaffia.be

You must be logged in to post a comment.
Menu