Professional in the Spotlight: Ruben De Mesmaeker

Het is weer tijd voor een nieuwe “Professional in The Spotlight”! Deze week richten wij onze spot op Ruben De Mesmaeker – Grafisch ontwerper, Motion designer & Illustrator. Hoe je Ruben kan omschrijven in 1 woord? Een creatieveling!

Creativiteit is voor hem namelijk één van de belangrijkste aspecten aan een job. Het liefst van al is hij bezig met illustratie en motion design, maar nog leuker is als hij beide gewoon mag combineren in één project. Wat ook helemaal zijn ding is… bordspellen bedenken en ontwerpen. Zo bracht hij samen met Spellmakers het spel Schermstrijd-Cardgame op de markt. Daarnaast maakte hij al video’s voor festival Dranouter, animaties voor AZ Groeninge, …

Wij stelden Ruben enkele vragen om hem beter te leren kennen. Dit wist hij ons te vertellen…

Als freelancer heb je de vrijheid om te kijken naar welke opdrachten het beste bij jou passen. Als er dan nog een klik is met de klant, dan zet je geweldige resultaten neer.

Ruben De Mesmaeker – Grafisch ontwerper, Motion designer & Illustrator

Hoe ben je in de sector terechtgekomen? 

Toen ik nog studeerde was het altijd al mijn doel om zelfstandige te worden. Eenmaal ik de werkvloer betrad, ben ik dan ook redelijk snel met een bijberoep van start gegaan. Dit zorgt voor heel veel variatie waardoor de weken voorbij vliegen!

Hoe ziet je work-life balance er uit?

Freelancen is vaak geen 9-to-5-job, maar dat vind ik helemaal niet erg. Integendeel! Het eindresultaat moet gewoon perfect zijn. Flexibiliteit is belangrijk als freelancer, het is geven en nemen. Om toch het evenwicht te kunnen bewaren, probeer ik steeds om de weekends sowieso vrij te houden.

Waarom zou een bedrijf voor Ruben De Mesmaeker moeten kiezen?

Ik vind het belangrijk om mee te denken met klanten en niet gewoon blind uit te voeren wat zij vragen. Want, van goeie communicatie profiteert iedereen. Ik ga steeds alles in het werk stellen om een eindresultaat neer te zetten dat indruk maakt. Ik ga niet rusten voordat ik de klant omver heb kunnen blazen. Ook wil ik altijd nieuwe dingen bijleren. Uitdagingen ga ik nooit uit de weg!

“Ik ga niet rusten voordat ik de klant omver heb kunnen blazen.”

Ruben De Mesmaeker – Grafisch ontwerper, Motion designer & Illustrator

Wat is voor jou het grootste voordeel om als freelancer te werken?

Als freelancer heb je de vrijheid om te kijken welke opdrachten het beste bij jou passen. Vervolgens kan je zelf beslissen welke je aanneemt. Daarnaast is ook een klik met de klant heel belangrijk voor mij. Enkel als die zaken goed zitten, zet je geweldige resultaten neer.

Waar geef je met veel plezier geld aan uit?

Reisjes, sneakers en prachtig geïllustreerde boeken.

Wat staat er nog op je bucketlist?

Een roadtrip in Nieuw-Zeeland, de mooiste plaats op aarde. Helaas ook één van de duurste. Nog even sparen dus…

Wat is er behalve internetverbinding onmisbaar voor jou in je werkomgeving?

Mijn hond! Aangezien ik vooral van thuis uit werk is mijn hond mijn leukste (en vaak ook enige) collega 😉 Een wandeling met haar is voor mij de ideale pauze!

Bedankt voor jouw bijdrage, Ruben!


Wil je zelf eens in de spotlight staan? Klik dan hier

Ben je op zoek naar iemand met kwaliteiten zoals Ruben?

Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen!

simon@themaffia.be

You must be logged in to post a comment.
Menu