Proud Productions: Isabel Slachmuylders

Hallo! Ik ben Isabel! Ik ben freelance marketingcommunicatie expert, resultaatsgedreven en een beetje gek.

Mijn proud production
Op mijn eigen onderneming ben ik het meeste trots. Ik deed al 10 jaar marketing in grote bedrijven zoals Mobile Vikings en KBC, maar voor je eigen onderneming de marketing doen is toch heel wat anders! De doelgroep bepalen, funnels opzetten, producten ontwikkelen, klantenservice, e-mailmarketing, social media management … plotseling snapte ik écht in de diepte hoe belangrijk deze dingen zijn en vooral wat onderliggend nodig is om een bedrijf te laten draaien. Alles wat ik ooit geleerd had, viel nu samen in 1 bedrijf: mijn online coachingbusiness.
Intensabel helpt vrouwen terug meer zelfvertrouwen kweken nadat ze een zware tegenslag hebben gehad. Ik ben supertrots dat ik door de juiste marketingkeuzes te maken en te leren verkopen, ik vrouwen heb kunnen helpen om méér zichzelf te zijn. Want een goed product hebben is 1 ding, het aan de man brengen is heel andere koek. 

In Intensabel kan ik al mijn passies en talenten kwijt: mensen coachen & motiveren voor hun doelen te gaan, marketing –en communicatieskills & webdesign. Mensen zeggen vaak dat je in 1 ding moet uitblinken en daarmee naar buiten mee moet komen. Wel, ik ben het daar niet mee eens, want iedereen heeft meerdere talenten. Daarom combineerde ik die en zo werd mijn onderneming geboren. 

Nieuwe klanten en volgers
De klant ben ikzelf natuurlijk, en wat het mij opleverde is al een 50-tal verkochte cursussen op korte tijd, groeiend Instagramaccount (2300 volgers waar ook verkopen uit voorvloeien), kwaliteitsvolle e-maillijst, converterende website, echte fans van het merk die dan weer nieuwe klanten aanbrengen. 

Creatieve generalist
Dit project was voor mij zo leuk, omdat ik mijn brede marketingkennis kon toepassen. Ik ben een “creatieve generalist” en voor alle obstakels wist ik wel een oplossing. Als ik eenmaal een duidelijk eindresultaat voor ogen heb, dan is er mij niets te veel om bij te leren. Zo heb ik mijn WordPress website helemaal zelf gemaakt en krijg ik regelmatig complimenten over hoe duidelijk dit is. Daardoor kreeg ik klanten die ook zo’n website wilden en voila, zo kwam mijn eerste klant als webdesigner 😁.
Als ik iets zou veranderen aan mijn project als ik het opnieuw zou mogen doen, dan zou ik sneller “groot” gedacht hebben door direct te investeren in degelijke marketingtools die alles er professioneler laten uitzien of beter laten werken. In de beginfase wilde ik alles gratis doen, maar eigenlijk krijg je altijd waar voor je geld. Als iets gratis is, is 99% van de tijd het ook niet veel waard. 

En wat hebben we uit het project geleerd?

Ik heb écht geleerd hoe te verkopen, zowel online als live. Hoe alle facetten van je onderneming moeten kloppen, anders voelen klanten dit en kopen ze niet. Je merkverhaal moet kloppen. Ook snap ik nu dat je de klant moet helpen het probleem te doen inzien, in plaats van direct met de oplossing te komen aandraven, een veel gemaakte fout in marketing & communicatie. 

Daarnaast heb ik op technisch vlak qua online marketing ONTZETTEND veel geleerd. Het is wonderbaarlijk hoe alles tegenwoordig met elkaar kan communiceren zodat je een mooie customer journey kan creëren 😁.

Nu dat ik zelf ondernemer ben, snap ik nog beter wat een werkgever of opdrachtgever drijft. Het kan misschien een andere sector zijn, maar aan de basis is elk bedrijf hetzelfde: zonder marketing & verkoop bestaat het bedrijf niet. Het is de drijvende kracht in een onderneming. 

Mijn tips
Begin voor dat je klaar bent. Nee, echt waar. Begin met de website te maken, en denk niet dat je alles al moet “klaar” hebben voordat je start. Maak iets, onderneem iets, test, en stuur bij. Niemand heeft ooit van de eerste keer het gouden ei uitgevonden. Ik ben grote fan van doen, doen, en nog eens doen.

Heb jij Isabel nodig of iemand met dezelfde skills? Contacteer ons op simon@themaffia.be

You must be logged in to post a comment.
Menu