Proud productions: Alain

Hi, ik ben Alain, grafisch ontwerper bij zorgbedrijf i-mens en freelancer in bijberoep. 

Daarom werk ik als freelancer: 
Door ook als freelance grafisch ontwerper aan de slag te blijven, behoud ik de voeling met andere sectoren en schaaf ik mijn technische kennis continu bij. In mijn job duiken er voortdurend nieuwe technieken en toepassingen op. Ik vind het superboeiend om me daar in te verdiepen en er van alles mee uit te proberen. Nieuwe soorten drukwerk, nieuwe toepassingen op het vlak van webdesign, social mediamotion design …. Mijn job is er de voorbije jaren alleen maar interessanter op geworden.  
In de beginjaren werkte ik bij communicatiebureaus als DVN en Porter Novelli. Eerst als vaste medewerker, later ook als freelancer. Samen met een team van andere ontwerpers en copywriters werkte ik er ontwerpen uit voor diverse nationale en internationale klanten: organisaties actief in verschillende sectoren, van retail- en IT-bedrijven tot bedrijven actief in de medische sector (zoals BMW, Sun-microsystems, Agfa, …). 

Mijn proud project: 

Een van mijn meest recente projecten waar ik best trots ben, is de huisstijl, het logo en webdesign die ik maakte voor Goeiemorgen!, een Gentse B&B die gasten uit heel de wereld over de vloer krijgt. 

Het was een totaalproject, zoals ze dat noemen: ik heb alles uitgewerkt, van a to z. Eerst het logo en de huisstijl, daarna het drukwerk en tot slot ook een website in vijf talen, waarvoor ik zowel het technische als het grafische werk realiseerde. Op die manier kon ik me niet alleen uitleven op creatief vlak, maar leerde ik ook ontzettend veel bij over webdesign in WordPress. 

Mijn tip voor freelancers: 

Laat je omringen door de juiste mensen, door andere specialisten die een kei zijn in hun vak. Als freelancer heb je die vrijheid: je kan als het ware voor elk project het best mogelijke team rondom je verzamelen. Zo kan je je klanten écht een meerwaarde bieden.   

Ben jij op zoek naar iemand met kwaliteiten zoals Alain?

Neem dan contact met ons op!

You must be logged in to post a comment.
Menu