Proud Productions: Rutger

Hey! Ik ben Rutger, freelance (kort-) filmregisseur en verhalen vertellen met een boodschap is mijn passie. 


Mijn Proud Project
Alvorens als filmregisseur aan de slag te gaan, heb ik van de opleiding Audiovisuele Vorming genoten op de Stedelijke Academie Voor Schone Kunsten te Brugge. Vandaag stel ik het project voor waar ik het meest trots op ben: mijn laatste kortfilm genaamd ‘De Laatste Dagen’. Dit project was voor mij een passieproject die ik samen met Elias Smekens heb gerealiseerd. Ook heb ik kunnen samenwerken met Johnny Voners, wat spijtig genoeg ook een van zijn laatste rollen was. Voor hem was het ook een rol die hij nog nooit eerder had vertolkt.  

Daarom zou ik, mocht het kunnen, meer ingezet hebben op de verspreiding van de kortfilm aangezien er voor mij niet genoeg mensen Johnny hebben kunnen zien schitteren in een rol die de diepgang toont van zijn acteertalent. 

Omdat er niet echt een budget was, hebben we de kortfilm moeten draaien op 2 dagen. De film duurt in het totaal 15 minuten en bestaat volledig uit een Vlaamse top cast. Ook de crew was volledig Vlaams met mensen uit de sector die al jaren het werk deden. Daarom geloof ik er nu ten volste in dat als je volledige crew achter het project staat en de sfeer goed zit, het aanvoelt alsof je met familie samenwerkt. Ook mijn kijk op aanwijzingen geven is positief veranderd door de vele tips. 


Mijn tip voor freelancers
Een belangrijk advies dat ik dan ook wil meegeven is: wacht niet tot een ander je iets aanbied, maar neem zelf de eerste stappen. Waar een wil is, is een weg. Als je moet wachten op een ander kun je blijven wachten. 

Ben jij op zoek naar iemand met kwaliteiten zoals Rutger? Of heb je zelf een project die je graag in de kijker wil zetten?


Neem dan contact met ons op!
simon@themaffia.be

You must be logged in to post a comment.
Menu