Stage bij The Maffia

Elf weken lang stage volgen bij The Maffia. Spannend! Dat was toch wat ik dacht toen ik ‘s ochtends op de trein zat op weg naar mijn eerste werkdag. Ik kwam het kantoor binnen en sindsdien heb ik mij alleen maar thuis gevoeld. Ik kreeg stagetaken die mij enorm lagen en voelde me op geen enkel moment verveeld. Mijn stage omschrijf ik graag in vier woorden: gezelligheid, creativiteit, zelfstandigheid en betrokkenheid. Verder in dit artikel geef ik hier meer uitleg over.

1. Gezelligheid

De eerste term die heel erg past bij mijn stage bij The Maffia is gezelligheid. Zoals eerder gezegd voelde ik me hier meteen welkom. Ik werd vanaf dag één goed begeleid en voelde me deel van het bedrijf. Het team van The Maffia is eerder klein, maar dit maakt het juist gemakkelijker om goede banden te leggen. Het netwerk van het bedrijf daarentegen is zeer groot. Dit zorgt ervoor dat je vaak in contact komt met interessante professionals.

Mijn collega’s toonden ook steeds appreciatie voor het werk dat ik leverde. Dit gaf me steeds extra motivatie om het nog beter te doen.

2. Creativiteit

Het tweede woord dat bij me opkomt is creativiteit. Als stagiair was ik vooral bezig met het creëren van content. Alhoewel de mogelijkheden tot creativiteit soms wat minder zijn bij The Maffia, hield ik me toch bezig met het ontwikkelen van enkele nieuwe formats voor de sociale media. Ook bracht ik bijvoorbeeld wat vernieuwing aan het design van de nieuwsbrief. Wanneer er een nieuw idee of voorstel in je opkomt, kan je deze altijd voorbrengen bij Simon of Arthur.

Om The Maffia in de zomer zichtbaar te houden op sociale media, bedacht ik ook mijn eigen rubriek “Quotes of the Summer”. Dit hield in dat aan enkele professionals gevraagd werd om een quote te verzinnen die later op Instagram zou verschijnen. Het idee kwam van mezelf en werd later gefinetuned samen met de anderen. Dit bewijst dus dat het bedrijf er effectief voor openstaat om na te denken over nieuwe ideeën.

Tot slot kwam ik bij The Maffia precies op het moment dat TikTok in het bedrijf ter sprake kwam. Ook hier kon ik mijn creativiteit dus helemaal in kwijt geraken.

3. Zelfstandigheid

Een voorlaatste term is zelfstandigheid. Aan het begin van mijn stage kreeg ik een volledige uitleg over mijn takenpakket en de manier van werken. Daarna word je wat losgelaten en krijg je het vertrouwen om zelfstandig content te voorzien en andere taakjes uit te voeren. Dit wil echter niet zeggen dat ik niet meer bij anderen terecht kon met vragen en voorstellen.

De contentkalender is all yours. Sinds het begin van mijn stage heb ik deze volledig naar mijn hand gezet en goed opgevolgd. Ook ben jij als stagiair degene die de website en social media kanalen beheert. Een leuke verantwoordelijkheid als je het mij vraagt.

4. Betrokkenheid

Tot slot rest er ook nog betrokkenheid. Als stagiair bij The Maffia word je betrokken bij de verschillende (online) meetings en wordt er ook geregeld naar jouw mening gevraagd. Zelf mocht ik ook meereizen naar Antwerpen toen het bedrijf de ‘Belgian Advertising School’ bezocht. Dit zijn volgens mij ervaringen die steeds opnieuw wat extra bijdragen aan je toekomstige carrière.

Conclusie

Het was een geslaagde stage. Ik voel dat ik veel ervaring heb opgedaan, voornamelijk op gebied van content marketing. Ik heb er helemaal spijt van dat ik deze stageplek gekozen heb, integendeel.

Wat de toekomst brengt? Dat weet ik nog niet. Maar ik weet zeker dat deze stage me heeft geholpen om te groeien in wat ik leuk vind.

Lees je graag eens mijn laatste blog artikelen? Klik dan hier

Wil jij graag stage volgen bij The Maffia? 

simon@themaffia.be

You must be logged in to post a comment.
Menu