Proud Productions: Tom

Ik ben altijd op zoek naar leuke projecten om verhalen creatief in beeld te brengen aan de hand van video’s of foto’s. 

Tom – Freelance Creatief Video Producer, Fotograaf & Regisseur


Mijn Proud Project

Het project dat mij het meest bijblijft en waar ik enorm trots op ben, was een samenwerking met de organisaties Skeyes en Boven de Wolken

Tijdens de  rebrandingcampagne van  Belgocontrol  naar  skeyes,  werkte ik aan alle soorten opdrachten dat met videocommunicatie te maken had.  Tussen de geplande video’s kwam de vraag van skeyes  om iets te doen voor de Warmste Week van Music  For  Life. Ik begon meteen te brainstormen en kwam op het idee om  de vzw Boven de Wolken te linken aan  Skeyes.  

Boven de Wolken is een vzw die doodgeboren baby’s, of baby’s die overlijden kort na de bevalling, fotograferen. Het klinkt erg hard en dat is het ook wel een beetje, maar de ouders hebben erna een prachtige herinnering aan hun kindje. Een herinnering die ze anders nooit hebben gehad. De kindjes van Boven de Wolken worden ook sterrenkindjes genoemd, omdat ze allemaal samen in de hemel zitten.  


De uitwerking

De slogan van skeyes  “Nice  to  guide  you” paste helemaal in de lijn van vzw Boven de Wolken en hun sterrenkindjes. Zo gingen we van start om samen met defensie en  Skeyes  enkele ouders dichter bij hun sterrenkindje te brengen, letterlijk boven de wolken.  

De gehele samenwerking en uitwerking werd uiteraard gefilmd en vastgelegd in deze prachtige video. Deze zorgde voor enorm veel  visibiliteit  op social media. Ook volgde er een vertoning op de nationale TV, maar het zorgde vooral voor heel veel appreciatie en een positief beeld. Zowel intern als extern.  


Een boeiend project waar ik heel veel deugd aan had

Het leukste aan het project vond ik dat ik verschillende zaken met elkaar kon linken en zo iedereen blij kon maken. De ouders van de kinderen,  Skeyes, Defensie, de kijkers, de crew, …  Dat gevoel is gewoonweg heerlijk.  

Wat ik geleerd heb uit dit project en nooit meer zal vergeten is dat je boodschap, het verhaal dat je vertelt, het belangrijkste element is dat de mensen zullen onthouden.  


Een kleine tip

Een belangrijk advies dat ik dan ook wil meegeven is: wees creatief en durf te gaan voor een idee dat jij denkt dat goed werkt. Als je er zelf 100% achter staat en er met passie over praat, kan je anderen hiervan overtuigen.  


Heb jij Tom of een andere freelancer nodig? Contacteer ons dan snel via simon@themaffia.be.

You must be logged in to post a comment.
Menu