Freelancer in the spotlight: Leonard Hamers

Leonard, freelance art director, vormgever en conceptdenker

Leonard

Hoe ben je in de sector terecht gekomen?

Ik volgde een opleiding in Sint Lucas te Boxtel. Die heb ik afgerond in 1990. Eerst ben ik in de standbouw gaan werken, daarna heb ik gewerkt bij twee reclamebureaus. Vervolgens ben ik als Art Director aan de slag gegaan bij een E-learning / Serious Games bedrijf en mijn laatste vaste baan was Art Director bij een grote Uitgeverij voor primair onderwijs.

Hoe ziet je work-life balance er uit?

Naast mijn werk als creatief ben ik ook eigenaar van een brouwerij/pub op de Tramkade te ’s-Hertogenbosch: Bossche Brouwers. Ik ben daar de brouwer en ook programmeur van het podium (veel muziek, spoken words en dansavonden). Deze brouwpub is tevens mijn werkplek. Ik wissel het werk van ‘Meneer Hamers’ af met het werk in de brouwerij. Het zijn beide creatieve beroepen, ik zit daardoor veel minder achter de computer en in overleg dan bij mijn vorige vaste banen. Voor mij is het contact met mensen zeer belangrijk. Mijn vrienden zie ik vaak in de brouwerij (waar we samen brouwen). Door de combinatie van deze werkzaamheden zijn mijn dagen zeer gevarieerd. Daarnaast heb ik mijn gezin, mijn wekelijkse vrije dag staat vast en deze besteed ik ook aan mijn gezin.

Wat is voor jou het grootste voordeel om als freelancer te werken?

Doordat ik zzp-er ben is het ook makkelijker mogelijk om tijd door te brengen met het gezin. Ik heb daarnaast vaak niet het gevoel dat ik aan het werk ben, omdat ik doe wat ik leuk vind.

Waarom moet een bedrijf voor jou kiezen?

Ik kies vaak een andere invalshoek, kan me snel inlezen in verschillende materie en stel de juiste vragen. Ik ben bewust van mijn krachten en zwaktes en geef ook duidelijk aan wanneer ik niet de persoon ben die je moet hebben ?

Wat is jouw levensmotto?

Behandel een ander zoals je zelf behandeld wilt worden.

Wat is er behalve een internetverbinding onmisbaar voor jou in je werkomgeving?

Mensen! In een omgeving met creatieve en positieve mensen is het een feest om te werken.

Vul aan: Ik kan niet leven zonder mijn …

Vrouw en twee dochters. Maar dat is logisch denk ik.
Daarnaast: muziek. Nee, film… Nee wacht, toch muziek…

Als je eens een maand een totaal andere beroep zou mogen uitoefenen, welk zou dat zijn en waarom?

Schaapherder in de Schotse Hooglanden: Benieuwd of dat bij een ADHDer ook rust geeft.
of straaljagerpiloot: Wie wil dat nou niet een maandje zijn!

Wat is de beste film die je ooit hebt gezien en waarom?

A clockwork Orange. De combinatie van (duistere) sfeer, het setdesign, het taalgebruik en natuurlijk: Stanley Kubrick!

Indien mijn leven verfilmd zou worden, dan zou deze acteur/actrice mij mogen spelen:

Edward Norton. Meesterlijke acteur die de meest uiteenlopende karakters geloofwaardig kan neerzetten. Als Edward niet kan dan graag Joaquin Phoenix. Om dezelfde redenen…

Merci, Leonard!

Zelf in de spotlight staan?

You must be logged in to post a comment.
Menu