Professional in the Spotlight: Karen Vranken

Karen Vranken

Illustreren is mijn droomjob. Maar in de echte wereld ben ik digital designer. Altijd met één oog op de achtergrond en filosofie van de vraag van de klant. Na dik 22 jaar durf ik ook zeggen dat ik sterk ben in design management 🙂

Karen – Freelance Graphic Designer & Illustrator, design manager

Illustreren is mijn droomjob. Maar in de echte wereld ben ik digital designer. Altijd met één oog op de achtergrond en filosofie van de vraag van de klant. Na dik 22 jaar durf ik ook zeggen dat ik sterk ben in design management. Ik werk momenteel veel voor Wunderman Thompson, Playar en Atlas Copco. Andere klanten zijn oa KAAI, Gezondheid.be, MadMacx & LobbyCall.

Hoe ben je in de sector terecht gekomen? 

In `97 van de schoolbanken geplukt en onmiddellijk gestart in het eerste bedrijf van Peter Hinssen. Sindien heb ik nooit meer stilgezeten. Van boom tot bubble burst. Aansluitend de heruitvinding van de digital sector meegemaakt. Vooral de meer dan 9 jaar bij TheseDays, nu Wunderman Thompson Antwerpen, zijn me zeer dierbaar.

Hoe ziet je work-life balance er uit?

Leven doe ik constant, werken momenteel wat te veel, maar toch met plezier. Al zouden meer lange weekends me nog beter smaken. Vroeger reisde ik veel vaker en veel verder, maar daar ben ik heel wat seleciever in geworden. Meer remote werken zou goed zijn.

Wat is voor jou het grootste voordeel om als freelancer te werken?

Het idee van vrijheid 🙂 Ondanks het feit dat freelancers vaak veel intenser en flexibeler moeten werken, is het idee dat je er zelf over beslist een niet te onderschatten mentale vrijheid. Per 5 jaar wissel ik wel eens van stoel, als ik een leuk long term project zie.

Waarom moet een bedrijf voor jou kiezen?

Ik ben ervaren, betrouwbaar en lever op wat nodig is. Dat kan zijn wat de klant vraagt of meer dan de klant vraagt. Ik stel de juiste vragen om een onvolledige of onduidelijke briefing te verduidelijken. Pas als de vraag duidelijk is, kan de juiste ‘grafische’ oplossing gevonden worden. Die strategische, sturende rol zoek ik actief op.

Wat is er behalve een internetverbinding onmisbaar voor jou in je werkomgeving?

Een snelle MacBook Pro, mijn Intuos Pro Wacom pallet en goede muziek.

Wat is de beste film die je ooit hebt gezien en waarom?

Het is niet echt een film maar de originele TV reeks ‘Twin Peaks’ heeft een groot deel van mijn levenskoers bepaald. Tot vandaag blijft David Lynch een inspiratie voor me.

Indien mijn leven verfilmd zou worden, dan zou deze acteur/actrice mij mogen spelen:

Kate Winslet of Laura Dern

Bedankt voor jouw bijdrage, Karen!

Ben jij op zoek naar iemand met kwaliteiten zoals Karen? Zelf in de spotlight staan?

Neem dan contact met ons op!

simon@themaffia.be

You must be logged in to post a comment.
Menu