Proud Productions: Sophie Van Laeken

Dit is Sophie, digital marketeer sinds begin 2021. Ze vertelt met veel trots over een campagne voor SBS die zij mee hielp lanceren.


Mijn Proud Production

Eerder dit jaar werkte ik mee aan verschillende lanceringscampagnes voor SBS. Deze campagnes waren hoofdzakelijk voor tv-programma’s waaronder twee toppers: De Slimste Mens Ter Wereld en Klopjacht. Ik heb altijd interesse gehad voor digital marketing en het was voor mij dan ook een eer om aan deze projecten te mogen werken als junior profiel.

Het was voor mij een topervaring. Ik ondersteunde deze programma’s volledig zelf op vlak van digital marketing, van sociale advertentiecampagnes, display banners tot videoadvertenties etc. Het doet extra deugd als je nadien de cijfers ziet, waaruit blijkt dat deze programma’s met groot succes gestart zijn qua kijkcijfers.

Wat het voor mij dubbel zo plezierig maakte, is dat je mensen echt doet kijken naar programma’s zowel op tv als online. Hierdoor is mijn vertrouwen in ‘wat kan ik?’ op vlak van digital marketing echt wel gestegen. Ik heb ook echt veel bijgeleerd door te brainstormen met andere (vaak meer ervaren) marketeers.


Wat heb je geleerd uit dit project?

Naast de ervaring die je op doet, heb ik uiteraard ook enkele learnings mee gekregen. In mijn sector is het belangrijk om te beseffen dat cijfers key zijn. Alle feedback en conclusies zijn dus best ondersteund met cijfers, en niet met veronderstellingen. Iets wat ik minder graag doe, is achter anderen hun veren moeten zitten, maar ook dit heb ik moeten leren.

Heb je tips voor anderen die iets gelijkaardigs willen doen?

Ik heb 1 tip en dat is: geloof in je eigen kunnen. Ook al ben je een junior profiel met weinig ervaring – net als mij. Met hard werk en veel zin kan je er ook komen.

Bedankt Sophie om dit leuke project met ons te delen. Een top ervaring voor een junior profiel, en met succes!

Heb jij Sophie nodig of iemand met dezelfde skills? Contacteer ons op simon@themaffia.be

You must be logged in to post a comment.
Menu