Freelancer in the spotlight: Johan Vleminckx

Mijn hands-on mentaliteit, pragmatische aanpak en sterke focus op de basis, maken van mijn werk een gewaardeerd succes. 

Johan – Freelance Business & transformation consultant; (personal) development coach

Hoe ben je in de sector terecht gekomen? 

Na een lange carrière in sales & marketing management heb ik een bocht genomen naar transformatie (vanuit Program/project management naar ‘new way of working’). Dit in combinatie met mijn passie voor verbetering en het zoeken vanuit de basics, ben ik als ondernemer mijn eigen verhaal begonnen. 

Hoe ziet je work-life balance er uit? 

Vandaag prima. Eigen aan freelance is dat er af en toe ruimte tussen opdrachten zit. Dat geeft me tijd om in mezelf te investeren door me in nieuwe thema’s te verdiepen, én om privé voldoende te kunnen invullen wat nodig is. M.a.w. soms staat het gras te hoog, soms is het een golfbaan…

Wat is voor jou het grootste voordeel om als freelancer te werken?

Naast mijn andere missies, geeft dit me de mogelijkheid om (tijdelijk) ergens mee aan de kar te komen trekken. Dat geeft voldoening, happy customers én ik blijf nog binnen een team werken. Als ondernemer heb je veel contacten, maar ook deel zijn van ‘een team’ is belangrijk. Het houdt me ook in de realiteit van wat leeft in ‘the business’. Ik zou over enkele jaren niet graag ‘obsolete’ worden omdat ik de realiteit niet meer ken.

Waarom moet een bedrijf voor jou kiezen? 

Kies voor mij als onze visie op ondernemen en de toekomst matcht. Dan breng ik met gezond verstand en vanuit versterking van de basics de meerwaarde die jij zoekt. Pragmatisch, doelgericht en inclusief.

Nog tips voor andere (startende) freelancers:

Vertrek vanuit je eigen visie en ken je meerwaarde. Dat is jouw verhaal. Wees open voor opdrachten, durf ook uit je comfort zone stappen. Zoek naar aanknoping met je verhaal en als die er is, komt het goed…

Waar geef je met plezier geld aan uit?

Lekker eten en drinken! Het laatste jaar dus al vele foodboxes geprobeerd.

Deze plaats staat op mijn bucket list omdat …

Italia! Tenminste, alles waar ik tot nu toe nog niet ben geraakt.

Als je eens een maand een totaal andere beroep zou mogen uitoefenen, welk zou dat zijn & why?

Meubelmaker. Hopelijk krijg ik op een maand dan alles afgewerkt waar ik nu al jaren niet toe kom…

Een hele dikke merci, Johan!

Zelf in de spotlight staan?

You must be logged in to post a comment.
Menu