Freelancer in the spotlight

Voor mij is het heel bevredigend om mee te werken aan projecten waarbij het concept nog niet helemaal is uitgewerkt en ik ruimte heb om mijn creativiteit in toe te leggen.  Mijn droom is om eigen films en documentaires international te produceren en creëren. 

Liesbeth – Freelance videographer, monteur & filmworkshopbegeleider

Hoe ben je in de sector terecht gekomen? 

Na mijn studies audiovisuele kunsten wist ik niet goed in welke richting ik verder zou gaan en besloot ik een buitenlandse stage te doen. Nadien keerde ik terug en begon te solliciteren. Ik ging voor een voltijdse job als videomonteur gaan, maar bij het sollicitatiegesprek ben ik weg gegaan met mijn eerste freelance job. 

Hoe ziet je work-life balance er uit? 

In het begin nam ik alles aan wat er te nemen was of wat ik werd aangeboden. Soms met heel drukke periodes tot gevolg. Nu sta ik daar bewuster in en probeer ik toch ook een dag per week vrij te houden om aan eigen projecten te werken. Ik voel me hier ook gelukkig bij. Om de paar maanden reflecteer ik hier over wat ik nodig heb op dat moment. 

Wat is voor jou het grootste voordeel om als freelancer te werken?

De vrijheid die je hebt om je agenda in te vullen. Niets moet. 

Waarom moet een bedrijf voor jou kiezen? 

Na vijf jaar heb ik al een pak ervaring en weet ik wat er in de markt speelt. Ik ben een manusje-van-alles met brede interesses in muziek, film en video. En een echte plantrekker. 

Tips voor andere (startende) freelancers:

Geef niet op, durf en zoek contact op. In het begin ga je soms jobs moeten doen die niet 100 procent je ding zal zijn, maar een connectie blijft een connectie. Zoek hulp waar je dat nodig vindt en houd ook de sector in de gaten in waar je zit. Als die technologisch ondersteund is, moet je ook wel mee met de tijd meegaan, blijf niet achter.

Wat is er behalve een internetverbinding onmisbaar voor jou in je werkomgeving?

Een goede kop koffie voor een gezellige en warme pauze.

Als je eens een maand een totaal andere beroep zou mogen uitoefenen, welk zou dat zijn & why?

Dan zou ik kiezen om te werken als travel blogger. Je bent zelfstandig en reist de hele tijd rond. Een leuke combinatie mijn andere passies, natuurlijk is het heel onrealistisch op dit moment. Maar we mogen nog dromen?

Wat is de beste film die je ooit hebt gezien en waarom? 

Als filmfreak is het heel moeilijk om 1 film te kiezen, maar als ik tijdens deze coronatijden 1 film mocht kiezen en aanraden zou ik “Rear window” van Hitchcock aanraden. De film gaat over een fotograaf, gespeeld door de geweldige James Stewart, die zijn been breekt en opgesloten in zijn appartement zijn buren bespiedt en zo tot een onwaarschijnlijke ontdekking komt. De film komt uit de jaren 50, maar is tijdloos. Zelden overleven films zo lang, maar deze houd heel goed stand en is heel spannend. Fun fact: de film is helemaal opgenomen op een set. 

Heel erg bedankt, Liesbeth!

Zelf in de spotlight staan?

You must be logged in to post a comment.
Menu