Freelancer in the spotlight

Daar ik altijd graag zelfstandig en autonoom heb willen werken, ben ik mijn droomjob aan het verwezenlijken door op zelfstandige basis voor verschillende projecten marketingopdrachten uit te voeren. Mijn superkracht is om op strategisch niveau meteen de lijnen te kunnen uittekenen om daarna door middel van marketing resultaat te bekomen.

Justin – freelance marketeer

Hoe ben je in de sector terecht gekomen? 

Ik heb mijn eerste ervaringen opgedaan in de sales. Veel klanten gaven aan dat ze weinig of geen tijd hebben om marketing te voeren. Zo ben ik in bijberoep voor deze klanten kleine opdrachten gaan uitvoeren.

Hoe ziet je work-life balance er uit? 

Ik wil altijd heel snel kunnen schakelen voor klanten waardoor ik me altijd bereikbaar stel, ook in het weekend. De zondag is heilig voor mijn gezin dus dan genieten we samen van de ganse dag. Maar ik kan ook eens een namiddag vrijmaken tijdens de week wanneer dit er zich toe leent. Maar deadlines worden altijd gehaald, zonder veel stress. ‘There is no such thing as having no time.”

Wat is voor jou het grootste voordeel om als freelancer te werken?

Je eigen ritme kunnen bepalen! De keuze hebben om bepaalde opdachten wel of niet uit te voeren en om je dagindeling zelf te bepalen. Zaaaalig!

Waarom moet een bedrijf voor jou kiezen? 

Omdat je van dag 1 meteen weet wat je aan me hebt. Ik heb nood aan open communicatie omdat ik proactief werk en dus input wil van mijn opdrachtgever. Daarnaast werk ik heel efficiënt waardoor ik altijd deadlines haal en de uren in regie niet oplopen.

Nog tips voor andere (startende) freelancers:

Probeer niet in alles te willen uitblinken, maar concentreer je op bepaalde vlakken en meester ze.

Deze plaats staat op mijn bucket list omdat …

Istanbul! Ik heb hier tijdens mijn studies een half jaar gewoond en wil graag mijn vrouw deze prachtige stad laten beleven.

Als je eens een maand een totaal andere beroep zou mogen uitoefenen, welk zou dat zijn & why?

Voetbalmanager! Altijd een kindsdroom geweest en zou graag eens een maand in die hun schoenen willen staan en de druk voelen op hun schouders. Alledaagse beslissingen nemen  waar steeds veel belangstelling is van de buitenwereld. 

Indien mijn leven verfilmd zou worden, dan zou deze acteur/actrice mij mogen spelen: 

Jim Carrey, want hij zou de enige zijn die mijn smoelen kan natrekken 😉

Heel erg bedankt, Justin!

Zelf in de spotlight staan?

You must be logged in to post a comment.
Menu