Freelancer in the spotlight

Vanessa, Freelance Project & Accountmanager

Ik ben mijn carrière gestart bij een in-store communicatiebureau intussen al 12 jaar geleden. Nadien ben ik blijven werken aan de “agentschapskant” bij verschillende reclame- en communicatiebureaus. Begin 2019 heb ik dan uiteindelijk de stap gezet naar het freelance-leven en daar heb ik tot op de dag van vandaag nog geen seconde spijt van gehad. Ik ben iemand die uitdagingen nodig heeft om goed te kunnen functioneren en om voldoening te halen uit wat ik doe. Ik beschouw elke opdracht alsof het er één is voor mijn eigen bedrijf en maak er een punt van om deze telkens tot een goed einde te brengen.

Hoe ben je in de sector terecht gekomen?

Ik ben afgestudeerd in de richting Communicatiebeheer aan de HAM in Mechelen en nadien heb ik nog een extra Bachelor Marketing opleiding gevolgd in de Karel de Grote Hogeschool. Het was dus een logische stap om ook in die richting een job te gaan zoeken. 

Hoe ziet je work-life balance er uit?

Als project/account manager zijn de opdrachten meestal voor enkele maanden. Tijdens die maanden werk ik dan full-time en behoor ik tijdelijk tot de interne werknemers. Mijn vakanties/vrije tijd probeer ik telkens tussen 2 opdrachten door in te plannen zodat ik zeker voldoende tijd heb om te herladen. Als kinderloze vrouw geeft mij dat de kans om tijdens deze periodes voldoende tijd te nemen om de wereld te ontdekken!

Wat is voor jou het grootste voordeel om als freelancer te werken?

In eerste instantie heb ik voor het freelance-leven gekozen omdat ik hou van variatie en mezelf ontwikkelen. Ik haal mijn energie uit dingen bijleren, nieuwe werkwijzen leren kennen, in verschillende sectoren ervaring opdoen , nieuwe mensen leren kennen, … Geen enkele ervaring is voor niets!

Daarnaast is vrijheid ook een heel belangrijke factor. Zelf kunnen kiezen welke jobs ik al dan niet aanneem, zelf kunnen kiezen hoeveel tijd ik tussen 2 projecten door voor mezelf neem. Voor een levensgenieter als mij zijn dit belangrijke pluspunten!

Waarom moet een bedrijf voor jou kiezen?

Als freelancer heb ik ook geleerd om me snel aan te passen aan nieuwe situaties en omgevingen. Ik pas me snel aan aan de werkomgeving waar ik terecht kom. Daarnaast weet ik perfect waar mijn sterktes en zwaktes liggen, dus een nieuwe werkgever zal exact weten wat ze van mij kunnen verwachten. Los daarvan ben ik een optimistisch persoon en ga ik er altijd van uit dat er voor alles een oplossing is.

Wat is jouw levensmotto?

Love the life you live and Live the life you love. Kortom: geniet van het leven, haal er het beste uit en blijf positief.

Wat is er behalve een internetverbinding onmisbaar voor jou in je werkomgeving?

Een leuke werksfeer! Ik hecht veel waarde aan wederzijds respect en collegialiteit. Dat zijn voor mij de sleutels naar een aangename en constructieve samenwerking!

Deze plaats staat op mijn bucket list omdat…

Er is nog zoveel dat ik wil doen en ontdekken, maar als ik dan toch eentje moet kiezen is het een spirituele reis naar Indië maken. Ik ben een tijdje geleden in contact gekomen met ademhalingstechnieken en meditatie. Dit helpt me om mijn peace of mind in balans te houden en om stressmomenten beter te kunnen plaatsen. Veel cursussen, die ik hierover heb gevolgd, worden gegeven door Indiërs die hun kennis en wijsheid op een enorm inspirerende manier kunnen brengen. Dus ooit wil ik eens in Indië gaan rondtrekken en me laten onderdompelen in de wereld van het Boeddhisme.

Thank you, Vanessa!

Zelf in de spotlight staan?

You must be logged in to post a comment.
Menu